keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Miedosti suolainen

Käenkaali (Oxalis acetosella) sisältää oksaalihappoa, joka maistuu miedosti suolaiselta.


Edit klo 16:40
Jos talvehtinut ketunleipä ei ole riittävän suolainen, lisään vielä haasteeseen aidolla merisuolalla maustetun suolakurkun.

Makrohaaste 145

10 kommenttia:

  1. Joko löytyy metsästä näin vihreitä kukintoja ? Täytyypä oikein mennä metsään itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käenkaali säilyy talven yli vihantana. Tänään kuvattu tämä on!

      Poista
  2. Se on tosiaan sopivan suolainen, käenkaali tai ketunleipä.

    VastaaPoista
  3. Äkkimältä näytti apilalta, mutta eroahan lehdissä on.
    Välillä hiukaisee, suolakurkkua pitää saada.

    VastaaPoista
  4. Hyvää herkkua metsästä, samoin kuin suolaheinä. Noh, kurkku tietysti :)

    VastaaPoista
  5. Ollaan näköjään kuvattu molemmat ketunleipiä :)

    VastaaPoista
  6. Hienot! Vaikken itse ole suolakurkun ystävä, niin näyttävät kuvassa jopa herkullisille.

    VastaaPoista