sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Huomenna alkaa kesä

Pulppuava vesipatsas
Totuus ja aito kauneus ovat virkistäviä kuin lähdevesi, jos ne onnistuu kohtaamaan ilman tarpeetonta korjailua!

perjantai 29. toukokuuta 2015

Kesä on valmis

Koivu! Toukokuun lopulla kesä on jo valmis!

torstai 28. toukokuuta 2015

Hallitusohjelma julkistetiin

Eilen se julkistettiin tuo neljä vuotta kestävän Tosi- TV-ohjelman käsikirjoitus. Tapahtumia tässä ohjelmassa riittää seurattavaksi 24/7, joten meillä kansalaisilla on mielenkiintoinen kausi edessä.

Pääministeri on Juha on kuin ”Jeesus”, joka saa toivomansa 11 apostolin sijasta 13 ministeriä. Onko Soini nyt kuin Pietari Jeesuksen aikana, vai toimiiko hän kuin Juudas Iskariot aikanaan? Ilmeisen paljon löytyy kuvitteellisia yhtymäkohtia tuohon raamatulliseen tarinaan. Toivottavasti  Sipilä ei päädy ristin puulle, vaikka vaikea kausi edessä onkin.

Mielestäni tärkeintä tällä hallituksella on neuvotella toimiva yhteiskuntasopimus, jolla leikattaisiin kansan hyvätuloisimpien palkkoja yhteiseksi hyväksi. Jos sopimusta ei synny, edessä on kova poru, miten toteutetaan 1,5 miljardin lisäleikkaus, niin etteivät keski-ja pienituloiset siitä kärsi.

Pakko tilanteessa tässä ollaan, sillä ilman hankalia ratkaisuja Suomi ei selviä veloistaan ja hyvää on se, että  uudella hallitusohjelmalla on selkeä tavoite parantaa Suomen asemaa tuotteiden viejämaana ja siten lisätä työllisyyttä ja ostovoimaa, joka pitkässä juoksussa palauttaa hyvinvointia.

Seurataanko tässä show'ssa yksittäisten ministerien toimia, tai näytelmää siitä miten suomen asiat muuttuvat hallituksen toimien johdosta? Toivottavasti ministerien yhteistyökyky säilyy ja Sipilä saa kauden lopussa paremman kruunun kuin orjantappuraisen.

maanantai 25. toukokuuta 2015

Saniainen


Kaikilla kasveilla on juuret,  joilla se ottaa ravinteita maasta elääkseen. Kasvilla pitää olla myös lehtivihreää, jolla se yhteyttää ja pystyy kasvamaan tuottaakseen jälkeläisiä. Jos meillä ei olisi pitkän talven jälkeen valoisia ja pitkiä päiviä, ei meillä mitään olisi.

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Tämän olisin voinut ostaa

KSML kirpputori sattui reitin varrelle, joten siellä oli mukava poiketa. Myyjiä ja tavaraa oli paljon, vaikka tuulinen kolea sää varmaan latisti kaupantekoa. Kiersin ja katsoin kaikkien myyjien kohteet, mutta vaikka näin jälkikäteen mietin, niin ei siellä ollut mitään joka olisi minua kiinnostanut. Ainut kohde, joka edes vähän kiinnosti, oli hyvännäköinen vanha Olympia kirjoituskone. Tarjosin siitä puolet pyydetystä, mutta kauppa ei sillä syntynyt, eikä siitä sitten sen enempää jatkettu tinkimistä. Jos olisin sen ostanut niin kotona olisi taatusti tullut sanomista ja varmaankin olisin joutunut viemään koneen autotallin hyllylle. 

 

torstai 21. toukokuuta 2015

Keveys


HALOO!

Aatamista ja Eevasta alkaen on ihmisten välinen kommunikaatio ollut ongelmallista. Väärinkäsityksiä on syntynyt, ammoisista ajoista alkaen. Savumerkit, virran kuljettamat lastut ja kirjekyyhkyt korvautuivat paljolti kun 1800 luvun lopulla keksittiin puhelin. Puhelin oli suuri mullistus, joka kehittyi ja yleistyi kovin hitaasti, kunnes se muuttui langattomaksi ja Nokia sitä kehitti nopein harppauksin. Puhelin on monipuolistunut ja pienentynyt lähes yhtaikaisesti. Nyt puhelin voi olla rannekellossa ja tänä kesänä jo esitellään luottokorttikokoa oleva perus toiminnot sisältävä puhelin. 
 
Onko ihmisten välinen kommunikaatio helpottunut vaikka puhelin on integroitunut lähes kiinteästi jokaisen ihmisen käteen? Väärinkäsitysten määrä ei ole vähentyneet ja helppous tuo mukanaan vääränlaista viestittelyä (Kankaaniemi ym.) 
 
Monilla ihmisillä on suuri määrä sovelluksia käytettävissä, tekstiviestit, kuvapuhelut Mesenger ja Skype, Wahtsapp ym. Ikääntyvänä ihmisenä vain harvoin saan tekstiviestejä tai tavallisia puheluita. Seniori ihmiset ovat ilmeisen passiivisia omaksumaan uutta tekniikkaa. Tai onko niin, ettei yhteydenpitoa juuri haluta, kun ollaan eläkkeellä.
 
Omana esimerkkinä voi sanoa, että viikossa meille tulevista puheluista enin osa on lehtimyyjien, puhelinliittymän vaihtoa tai muita kaupallisia tarjoajia. Vain pieni määrä on muita puheluita. Eniten viestintää tapahtuu sukulaisten kesken, jos itse on aktiivinen yhteydenpitäjä.

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Nettiyhteys


Ei ole yhteyttä
miten tärkeä se voikaan olla?
Sitä harvoin tulee ajatelleeksi, kun se toimii.
Mieleen tulee eilen lukemani Elisan sähköposti
  • huoltokatko 20.05. siinä se ongelma on!
Muistaakseni se kestää vain tunnin tai pari.
Nyt on tultava toimeen ilman internet yhteyttä,
mutta on se vaan tärkeä yhteys.

tiistai 19. toukokuuta 2015

Ohut

Ohut, kuin perhosen siipi

perjantai 15. toukokuuta 2015

Kovaa peliä

Suomelle oli eilen ”murheinen ilta”, kun leijonat hävisivät isäntämaa Tšekeille. Peli oli hyvin tasaväkistä, jopa kuvittelin Suomen olevan niskan päällä, mutta toisin kävi. Tilanteet vaihtuivat hyvin kummallisesti. Voisi jopa sanoa, ettei jääkiekossa ole kunnollisia sääntöjä, koska tuomarien ratkaisut poikkesivat TV-katsojien näkemästä. Tuomarit eivät ehkä tunne sääntökirjaa, tai sitten he katsovat läpi sormien joitakin asioita ja jotkut asiat tuomitaan tiukimman jälkeen. Säännöissä ja sääntöjen tulkinnassa täytyy olla jokin pielessä. Peli on hävitty ja joukkue lähtee kesälomalle. Nyt on oltava nöyrä ja on unohdettava nöyryytykset.

Huomattavasti vaikeampaa meillä kaikilla on, koko Suomen kansalla, joka kuljemme Kreikan viitoittamalla tiellä. Katainen – Urpilainen, johdattivat kansan väärälle polulle, josta on kirjattu 10 miljardin ”sakot”. Kuka ja miten ne töppäykset korjataan ja maksetaan? Muodostettava hallitus laatii uusia sääntöjä, mutta maksaja on kansa, sillä jokainen maksaa niitä kanto kykynsä mukaan. En voi pitää Juha Sipilää ”ihmemiehenä”. Hän ei taikomalla saa kansantuloa kasvamaan, vaan kaikkien meidän selkänahasta se revitään. Palvelut vähenevät, verot nousevat ja hintojen noustessa kulutus vähenee. Vaikea yhtälö, sillä eturyhmät taistelevat oman menestyksen puolesta, eikä niinkään koko kansan edun vuoksi.

Se mahdollisuus, että Suomi olisi päässyt mitalipeleihin, on yksi hai-lei, ei sillä ole juuri mitään merkitystä. Sen sijaan, miten tästä talous kurimuksesta selvitään? Se vaatii ihan toisen mittaluokan säännöt, joita on pakko noudattaa tinkimättä ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Olemme ja pysymme EU:n talous valvonnassa.

torstai 14. toukokuuta 2015

Korvasieni

Korvasieni tykkää kosteasta keväästä

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Roskia

Keväällä teiden ja polkujen varsista kerätään roskat pois.Kaikenlaista tarpeetonta ihmiset pois heittävät. kuten tämäkin kyltti. Ilmeisesti se tuli nopeasti tarpeettomaksi, kun he saivat toisensa.

tiistai 12. toukokuuta 2015

Bokehia luonnossa

Makrohaaste (Bokeh)

lauantai 9. toukokuuta 2015

Poliitikoilla riittää puuhaa

”Joka ei koskaan tehnyt virhettä, ei ole yrittänyt koskaan mitään uutta”. Näin on todennut Albert Einstein, joskus kauan sitten.

Suomen hallitukset ovat tehneet aikojen saatossa paljon virheitä, eikä muodostumassa oleva uusi hallituskaan selviä virheettömästi, vaikka siellä on nyt kolme kovaa korttia. Luottamusta kaivataan joukkueen sisällä, ja hallituksen on saatava ainakin talouselämän ja myös kansalaisten luottamus. Ei voi edes oppositio nauraa hallituksen toimille vaan rakentavaa oppositiopolitiikkaa on tehtävä maan ja kansan eduksi.

Pääministeri ja hallitus tarvitsevat tukea, eikä ainakaan media saisi kivittää pääministeriä, niin kuin joskus näyttää tapahtuneen. Ei käy kateeksi eduskuntapoliitikkoja, mutta mukava on seurata, miten maan asioita hoidetaan. Ainakin se ”sote” pian pitäisi saada kuntoon, sillä pitkät ovat jonot esim. terveyskeskuslääkärin vastaanotolle.

Kävin eilen verikokeessa ja lääkäriaikaa kysellessäni siihen menisi ainakin kuukauden päivät. Ajattelin, että varaan ensinnä soittoajan, kun ei ihan akuuttia sairautta ole tiedossa. Soittoajankin sain vasta 01.06. eli reilun kolmen viikon päästä. Aikanaan kun se ”sote” syntyy, niin purkaako se noita jonoja en tiedä, mutta toivottavasti.

perjantai 8. toukokuuta 2015

Kanto

— Valokuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa!
Jos kuvan kanto osaisi kertoa, miten paljon enemmän tietoa sillä olisikaan?

torstai 7. toukokuuta 2015

tiistai 5. toukokuuta 2015

Aamusta aurinkoon

Makrohaaste/TOUKOKUU
Keväällä luonto herää, jolloin väsyneinkin köntys virkistyy. Kaikki muuttuu iloisesti ja ihmismielen täyttävät kevään vitamiinit. Nyt on syytä nauttia rohkeista väreistä, vapaudesta ja valosta.
Aamulla jo ennen kukonlaulua nouseminen on riemastuttavaa, vaikka ylösnousu olisi kuinka vaikeaa tahansa.

maanantai 4. toukokuuta 2015

Naava

Metsä on hiljainen, eivät edes linnut liverrä, vaikka on kevät.
Ehkä ne viettävät aikaa pesäänsä vartioiden.
Mies ja kamera ei niitä häiritse, mutta varmaankin hän kuvaisi.
Taivas lepää ohuessa pilvipeitteessä ja oksalla keikkuu naavaparta.
Aamu on jo mennyt mutta olemme matkalla kohti kesää.

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Virheistä opii

Puolipilvinen sunnuntai päivä innotti minua lähtemään metsään. Kamera ja jalusta olivat tietenkin mukana ja 12 mm. loitto rungon ja 70-300 mm Nikkor objektiivin välissä. Kävelin rauhallisesti pieniä kohteita kuvatakseni ja otin reilut 10 ruutua. Yksi asia jäi pahasti harmittamaan, sillä en sitten vaan käyttänyt sitä jalustaa ainoaankaan kuvaan. Mitähän minä oikein ajattelin, ehkä en sitten yhtään mitään. On se vaan niin pitkä polttoväli tuo lähes 300 mm, ettei siinä käsien vakavuus riitä, vaikka valoa olisikin. Valotusaika olisi pitänyt olla ainakin 1/500 tai vieläkin lyhyempi.
No oppia koko ikä, vaikka olisi tuo minun vanhan miehen pitänyt tietää. Onneksi ei mitään erityisiä kuvia ollut joukossa, joten siitä vain hyvillä mielin deleteä koko kuvasarjalle.
Kantokääpä

lauantai 2. toukokuuta 2015

perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappu hulinaa

Vapun aattona maassa oli lunta


Vappusää oli kohtalaisen mukava