maanantai 28. marraskuuta 2016

Talvi on tulollaan

Ilmastonmuutos voi hidastaa talven tuloa, mutta ei se voi sitä estää!

maanantai 21. marraskuuta 2016

Sammuttaisinko janoni

kaatamalla maljaan viiniä tästä karafista?

perjantai 18. marraskuuta 2016

Karin Parhaat

 Karin parhaat musisoivat Palokan aluekirjastolla

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Vuoden Palokkalainen 2016

Palokan kulttuuriviikko avattiin eilen, Vuoden Palokkalainen 2016 on Elli Ojaluoto, joka toimii Palokkaseuran puheenjohtajana. Palkinnon luovutti LC-Palokan presidentti Yrjö Kautto

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Talven alku

Pitkän talven perästä on aina kesä tullut!

maanantai 31. lokakuuta 2016

Lokakuu on lopuillaan


Lokakuu päättyy eikä maa ole valkea vaan musta. Lunta on luvassa, sen tiedämme. Meitä on säätiedotuksissa varoiteltu huonoista keleistä, joten ei lumi tule kenellekään yllätyksenä. Katselin marketin parkkipaikalle, miten hyvin on talvirenkaisiin vaihdettu. Suurin osa autoista on talvikumeilla, niin on minunkin autoni. Antaa talven tulla, mutta silti pitää olla varovainen ja huolellinen autokuski. Syksy on pimeää aikaa, mutta valoisuus kasvaa heti kun maahan sataa lunta. Lunta jopa odotan, jotta synkkyys poistuisi.


keskiviikko 26. lokakuuta 2016

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

lauantai 22. lokakuuta 2016

Joka ilta

Muistelen taakse jäänyytä päivää;
muistelen mennyttä kesää,
joka viikon kuluttua talviaikaan vaihtuu.


Päivä jolloin talvi on akelen lähempänä

Pian saapuu talvi, menneille kesäpäiville kiitos, saapuva uusi vuodenaika tulkoon!

Lidl Palokka

Avauspäivänä

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Koivikko

Koivikko syyspäivänä,
jossa katse tarttuu oksien verkkoon.

lauantai 15. lokakuuta 2016

Lidl Palokka

Avautuu ensi viikolla

maanantai 10. lokakuuta 2016

lauantai 8. lokakuuta 2016

"Valtaa ja vastarintaa" kirjan esittelytilaisuus Palokan aluekirjastossa 7.10.2015

Tietokirjailija, suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä kertoi eilen Palokan aluekirjastossa kirjastaan "Valtaa ja vastarintaa". Haastattelijana toimi professori Lasse Kangas.
—Kirjassa tarkastellaan sotia ja poliittisia murhia, joita Pyhälä on nähnyt maailmalla yli 40 vuotta kestäneen diplomaattiuransa aikana. Tapahtumien yksityiskohdat ovat olleet liian arkaluontoisia julkistettaviksi aikaisemmin.

maanantai 3. lokakuuta 2016

Hyyppäänvuori

Näkymä Hyyppäänvuorelta

lauantai 1. lokakuuta 2016

Lokakuu

Laajavuori Tuomiojäven yli nähtynä
Vuoden kymmenes kuukausi alkoi tänään. Se merkitsee sitä, että vuosi vaihtuu reilun 90 päivän kulutta. Tulevana vuonna Suomi saavuttaa 100. vuoden iän. Itsenäinen valtio on nuori, jos sitä vertaa ajanlaskun historiaan. Millainen Suomi olisi ellei se olisi silloin itsenäistynyt, ei viitsi edes kuvitella sellaista.
Me kuljemme ajassa ja jokainen päivä lisää joitakin kokemuksia, joita ei muutamien kuukausien kuluttua edes muista, ellei sitten pidä blogia tai muuta päiväkirjaa. Asioiden muistiin merkitseminen on hyvästä, etenkin jos teksteihin liittyy myös valokuvia. Näitä sormenjälkiä ei pidä pyyhkiä pois vaan säilyttää, jopa varmuuskopioida ne. Seurataan aikaa, pois kuluvia päiviä muistoja rakastaen, niin nämä harvat rivit opastavat tulevia aikoja

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

maanantai 26. syyskuuta 2016

Oppia ikä kaikki

Tee itse kaurajuoma

— Tekee mieli oppia, mm. terveellisen syömisen perusteet. Siinä onkin miettimistä, jotta päätä särkee. Ruoka tulee valita laadukkaina raaka-aineina, eikä pitkälle jalostettuna.


Opastin eräälle tuttavalle kaurajuoman tekoa ja kun kysyin eilen hän vastasi:
— Ei maksa vaivaa!
Minusta itse tehty kaurajuoma maksaa rahassa todella vähän ja vaivaa on vain vähän, kun tekee 5 litraa kerralla.. Viisi litraa valmista kauramaitoa maksaa kaupassa 2€/ltr ja itse tehtynä alle 10 senttiä/litra. Pidän kotona tehtyä laadultaan vähintään yhtä hyvänä, ja ellei ole on valmistuksessa mennyt jokin mönkään. Ohjeita voi löytää googlettamalla.

Lisäravinteita ei juurikaan kannata, eikä tarvitse, jos vähänkin ymmärtää elintarvikkeista tehdä valintoja. Finelin nettisivulta löytyy kaikki tarvittava tieto, joten sitä kannattaa tutkailla aina kun on tiedon tarvetta. Minä käytän lisäravinteena omega-3 kapseleita, kun kalaa ei tule kovin usein syötyä.


Ruoka-aikojen säännöllisyys on tärkeää eikä aamupalaa pidä unohtaa. Lounas kello 12 ja päivällinen kello 17, sekä iltapala noin kello 20 aikaan.


Lautasen koolla on merkitystä sillä iso lautanen täynnä sisältää lähes aina enemmän jouleja, kuin täysi lasti pienellä lautasella. Ruokaa tulee syödä tarpeen mukaan, mutta tarpeen oikea ymmärtäminen on hirmuisen vaikeaa. Fineli