perjantai 25. tammikuuta 2013

Kehyksissä

Mitä se on?
 
Blogitekstin eräs tavoite voi olla ilmaista paljon asioita sanoja tuhlaamatta. Jos teksti on pitkä se jää hyvin helposti kokonaan lukematta tai pitkän sepusteen sanomaan väsähtää jo ennen puoliväliä. Yksi kuva taas on siitä hyvä, että se jo perimätiedonkin mukaankin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Yhdellä vilkaisulla lukee nopeasti, jopa nopeammin kuin photo reading eli valokuvalukeminen tekniikalla, jolla voi lukaista kokonaisen kirjan hetkessä tai kahdessa. Pienellä opiskelulla tuon tekniikan saa haltuun ja samalla painetusta sanasta avautuu kokonaan uusi maailmankaikkeus.

 
Mitä sitten, kun on täysi taulu kokonaan käsittämätöntä asiaa, kuten tässä kuvaamassani asbraktisessa valokuvassa. Ehkä en selitä sitä mitä siinä on, se jääköön katsojalle mietittäväksi, mitä kuva itse kullekin kertoo, tai kertooko mitään?

 
Kuvataulu voi olla kuten poliitikkojen puheet, joista joku ymmärtää ainakin osan, vaikka suuri vaara on, että hekin ymmärtävät väärin kaikki. Hyvänä esimerkkinä voisi ottaa vaikka tämän ajankohtaisen kuntalaki keskustelun, josta monet puhuvat, mutta kuka sen sitten ymmärtää mitä tulevaisuus on tuomassa?

Haaste—>

4 kommenttia:

  1. Näissä kehyksissä on todellinen haaste! Minä arvelisin, että se mitä tuossa on, ei ole oikeasti tuon värinen!!Vahvat, komeat värit joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  2. Ei esittävät taulut (maalaukset) on annettu katsojan tulkittavaksi ja tulkinta on aina oikea katsojalle.
    Politiikan ymmärtäminen taas onkin jo vaikeampaa, koska se oikea asia ei usein pääse esille ollenkaan, koska tehdään politiikkaa.

    VastaaPoista
  3. Joo... totta turiset...
    Tuosta kirjoittelusta.
    Usein se teksti jää lukematta.
    Kuva kertoo kaiken - ei se jorisemalla paljon parane.
    Tässäkin tapauksessa 'Kuvasi' ei tarvitse selittelyjä.
    Se on hieno ja katse hakee ja löytää paljon asioita.
    Värejä - composition kiemuroita ja näkemystä.
    Kuva kertoo...

    VastaaPoista
  4. Kuva on aina vaikealukuinen, erityisesti taidekuva. Siinä ei ole yhtä ainoaa oikeaa tulkintaan, kuten ei ole muuten hyvässä runossa tai novellissakaan. Kuten Arleena kirjoittaa katsojan tulkinta on katsojalle aina se oikea, tosin siinä tulkinnassakin voi kehittyä samoin kuin politiikankin ns. ymmärtämisessä.

    Minulle tuo kuvasi kertoo räjähdyksestä, tulivuoren laavasta, hetkestä joka voi tuhota kaiken, hetkestä joka voi myös kasvattaa jotain uutta vallan kokematonta ja näkemätöntä, voisi olla vaikka maailman synty, alkuräjähdys. Se voi olla myös jotain hyvin tavallista, josta valokuvana on saatu jotain hyvin kiehtovaa.

    VastaaPoista