Jos lihatalo toimisi rehellisesti niin,
eikä sille satu mitään inhimillistä erehdystä niin
tuoteselosteessa seisoo tarkkaan kaikki käytetyt raaka-aineet. Tosin
tuoteselosteet painetaan niin pienellä fontilla, ettei niitä ilman
suurennuslasia kukaan pysty lukemaan. Usein on vielä sellainen
värivaihtoehto, kuten musta pohja ja tummanpunainen kirjain niin
eipä sitä ainakaan heikompinäköinen pysty lukemaan.
Hevosenliha sinänsä on lihaa siinä
kuin joku muukin. Muistan Perniöläisen hevosmakkaran olleen ainakin
Turun kauppahallissa erityisen suosittua. Vanhanaikainen paksu
hevosmakkara, ihan nousee hirnumatta vesi kielelle, kun sitä
muistelee.
Kaippa se on EU:n syytä tämäkin, joka on tehnyt
määräyksineen karhunpalveluksen hevosen- ja lampaankin lihalle, koska nykyisin
hevosia ja lampaita vastaanottavat vain muutamat pienteurastamot. Kuljetusmatkat
ovat Suomessakin kohtuuttoman pitkiä ja suurin osa hevosista
hävitetään ohi elintarvikekäytön.
Haastaja
Haastaja
Anglosaksinen maailma ei käytä hevosenlihaa. Englannissa joskus 1800-luvulla. Hevosenlihassa voi olla jäämiä lääkkeistä ja hormoneista, siksi varmaankin Ranskassakin vain erikoisteurastamot ja -lihakaupat saavat myydä sitä. Tilanne on nyt villi.
VastaaPoistahttp://blogisisko.blogspot.fi/2013/02/pakinaperjantia-runoratsun.html
Uskon että tämä järjetön ja jumalaton meno loppuu vielä ja hyvä kotimainen ruoka nousee arvoonsa. Tai ainakin toivon.
VastaaPoista