Maistuuko kurkku kitkerältä? Heitä se pois.
Ja onko polullasi oksia? Astu siis syrjään.
Se riittää. Älä hoe: "Miksi tällaisia asioita
luotiin maailmaan?"
-Marcus Aurelius
Ja onko polullasi oksia? Astu siis syrjään.
Se riittää. Älä hoe: "Miksi tällaisia asioita
luotiin maailmaan?"
-Marcus Aurelius
Tuontikurkku ei nyt oikein
maistu, vaikka se olisi kotimaista halvempaa. Espanjalainen kurkku on
nyt ihmisten silmissä ja mielessä, koska Saksassa siitä pelätään
levinneen vaarallista EHEC-kolibakteeria.
—Espanjalaisista kurkuista löytynyt bakteeri on aiheuttanut jo kymmenen kuolemaa Saksassa ja sairastuneita on paljon, kertovat tiedotusvälineet.
Ihmisen ravinto, ruoka on aika vaikea asia, sillä ravinnon mukana kulkeutuvien taudinaiheuttajien lisäksi, ruuassa voi
olla erilaisia jäämiä ja moniin teollisiin elintarvikkeisiin lisätään
erilaisia maku- ym. lisäaineita, joista voi olla terveydellistä
haittaa.
Mistä tämä sitten johtuu, se kiinnostaa
monia. Maapallon väkimäärän kasvaessa ruokaa tarvitaan entistä
enemmän, siksi on tuotantomenetelmien on oltava tehokkaita. Ruuan
pitäisi olla myös edullista, siksi joudutaan tilanteeseen, jossa on
käytettävä useampia mahdollisia keinoja. Tehotuotanto ja
elintarviketeollisuus tavoittelevat maksimaalisen suurta volyymia,
jolla tuotantokustannukset minimoidaan. Samanaikaisesti ennustetaan
ruuan hinnan voimakasta kallistumista lähivuosikymmenten aikana.
Luomu on paremmin valvottua, kuin muu
ruuantuotanto, mutta luomuviljelyssä sato on pienempi ja
tuotantokustannukset suuremmat, kuin normaali- tai tehotuotannossa.
Luomu maksaa kaupan tiskillä enemmän, siksi se se jää usein
valitsematta.
Muutenkin ihmiset voisivat enemmän taas
opetella valmistamaan itse ruokansa, hyvistä ja tuntemistaan
raaka-aineista, mutta se vaatii aikaa ja harrastusta, ollen myös
kalliimpaa, kuin ns. ”roskaruoka”. Ehkä kuluttajan kuitenkin
kannattaa noudattaa hyvää hygieniaa ja tehdä mahdollisimman turvallisia valintoja, jos pitää
omaa hyvinvointiaan tärkeänä asiana.
Linkki: http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011053113813664_ru.shtml
Linkki: http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011053113813664_ru.shtml
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti