Varsiselleri on
mainio maukas kasvis salaatteihin ym. ruuanlaittoon. Taitaa sisältää
joitakin hyviä aineita ja entsyymejä. Ainakin sen tuoksu on raikas
ja maku mielenkiintoinen.
Usein sitä
ostetaan. Kerran löysin sattumoisin netistä vinkin, miten
varsisellerin tyven voi hyödyntää. Leikkaa noin 3 sentin pala ja
laita se juomalasiin jossa on pohjalla noin 1 sentti vettä. Siitä
lähtee kasvamaan uusi selleri, jonka voi n. kahden viikon päästä
istuttaa ruukkuun ja taimen saa viedä myöhemmin kukkapenkkiin.
Lehtiselleri vaatii
pitkän kasvuajan, joten kehittyneen taimen voi istuttaa vasta
lämpimien säiden saavuttua ulkotiloihin. Normaalisti siemenet
kylvetään taimikasvatukseen soveltuvalle alustalle jo
helmi-maaliskuussa, taimien istuttaminen ulos jätetään kesäkuulle.
Lehtiselleri
tarvitsee kastelua ja ravinteikkaan, kuohkean ja multavan maan, ja
sen kasvuaika on noin 200 päivää.
Tällainen pikku
kokeilu on mielenkiintoista vaikka ei siitä mitään todellista
hyötyä olisikaan. Kaikkea on mukava kokeilla ja seuraan, miten
kloonatun sellerin kasvu edistyy ulkona.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti