keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Mikrojärkkäristä kiinnostunut


Minulla on DX järjestelmäkamera, oikeastaan kaksikin, mutta vanhempi Fuji S2Pro kamera kuluttaa virtaa niin, ettei siinä mitkään paristot riitä kuin hetken. Onneksi se käyttää tavallista AA paristokokoa. Sen lisäksi siihen tarvitaan kaksi kallista 123-litium patteria. No se on enkä vie sitä juurikaan ulos. Siistissä sisäkäytössä se on ihan ok. Onhan se pohjimmiltaan Nikon, jonka objektiivit, salamat ym. istuvat kuten kuuluukin. Kahden järjestelmäkameran lisäksi käytössä on pikku pokkari ja kolmikennoinen videokamera.
Todellista tarvetta kaluston lisäämiseen ei ole, mutta pientäi halua olisi kuitenkin. —Täysi FX kennokoko kiinnostaisi, mutta en tarvitse sellaista pelkkään harrastekäyttöön. Mikrojärjestelmä kiinnostaa pienen kokonsa ja hyvien video-ominaisuuksien vuoksi, mutta niistäkin parhaat ovat aika kalliita, sillä pelkkä runko on noin tonnin pyörteissä. Objektiiveihin saa sitten sijoitettua helposti tonnin pari lisää.
No ei minulla ole mitään kiirettä ja olen huomannut, että tällainen, ei niin tosissaan oleva kameran etsintä lisää mukavasti asiantuntemusta noihin uusiin ihmelaitteisiin. On hyvä pysyä ajan hermolla ja seurata kehitystä. Ehkä sitten jonakin päivänä ostan jonkun vähän käytetyn Panasonic tai Olympus pikkujärkkärin reissukäyttöön.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti