tiistai 17. joulukuuta 2013

Epävakaata alkutalvea

Jos ei viitsi mennä ulos niin, sitten kuvataan sisällä

Kello on tasan kolme, tai pitäisikö sanoa, että se on nyt juuri 15:00. Varmaan niin on oikein, sillä nämä numerot ovat tietokoneeni oikeassa alakulmassa. Päivä on pilvinen, tuulinen ja sateinen. Lumi sulaa vaikka en tahtoisi sen sulavan. Ilmavirtaukset ovat nyt sellaisia, että saamme todennäköisesti lähes lumettoman joulu ajan. Eihän sillä suuresti ole väliä, mutta kun perinteisesti on oppinut odottamaan valkeaa joulua.

 Voisi lämpöasteita olla sen verran, että nuo pihapolkujen jäätiköt sulaisivat, ovat niin perhanan liukkaita, eikä tullut varattua sepeliä liukkauden torjuntaan. Saahan sitä marketista säkillisen  ja varmaan sellainen pitää käydä hakemassa, jos luonnollinen sulaminen ei näitä jäitä heti sulata.

Valokuvaus on sellainen harrastus, jota eivät edes ilmat pilaa. Ei tuuli eikä sade, ei edes pimeys. No ehkä sellainen paukku pakkanen jähmettää ensin kuvaajan hyppyset ja sitten hyytyy akku. Ei juuri muita ongelmia tule mieleen. Tosin pakkasellakin voi istua autossa ja avata ikkunan raolleen ja tiirailla siitä. Muutenkin auto on hyvä piilokoju ja sääsuoja. Olen joskus vuosia sitten hankkinut Siilinjärvellä valmistetun
ErgoRest jalustan, jonka voi laittaa auton sivuikkunaan ja kuvata siitä. On se kätevä jalusta kun siinä on Manfrotto tilttipää, johon järkkäsin saa iskettyä kiinni pikaliittimeen. Hm. aika harvoin se on kuitenkaan käytössä, mutta on se kätevä ainakin tähän epävakaaseen talventulon aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti