torstai 7. elokuuta 2014

Vanamon syysväriä


Ei kesä vielä ole mennyt, ei läheskään, mutta syksyn ensimmäisiä merkkejä on jo nähtävissä. Voi olla, että helteisen kesän jälkeen saamme värikkään syksyn. Nyt edelleen jatkuvat helteet alkavat tuntua jo rasittavilta, jopa mustikan ja vattujen poiminta alkaa rasittaa. Metsämarjojen lisäksi on vielä mustaherukkaa paljon poimimatta, tosin saattaa olla, että vaimo huolehtii suurimmasta osasta marjastuksesta. Jotenkin marjanpoiminta tuntuu luonnistuvan paremmin naisväelle.
Katselin metsässä käydessäni, että kovin pitkää aikaa ei enää kulu, kun puolukkamättäät alkavat punertaa. Voipi olla, että suuressa naapurimaassa poimitaan myös lisääntyvässä määrin metsän antia, kun valtion päämies rajoittaa rajusti elintarvikeostoja naapurimaista. Jonkinlainen kotivara on jokaisen suomalaisenkin hyvä ylläpitää, vaikka sitten juuri metsämarjoista.

4 kommenttia:

  1. Kaunis. Vanamon ruskavärit harmaata puuta vasten oikein hehkuu.

    VastaaPoista
  2. Kesämuistoista värikkääseen syksyyn

    VastaaPoista
  3. Hieno kuva!! Syyskesän hehkua. Vanamoja tuli aivan vasta kuvattua kukkivina. Mustikassa katselin sillä silmällä myös puolukkamättäitä, täällä eivät vielä oikeastaan punerra ja kaikin paikoin ei tule ollenkaan. Mustikkaa on ollut kyllä, mutta mustaherukkaa huonosti.

    VastaaPoista