keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Historiaa

Vanhaa filmiä
Aika kuluu nopeasti sillä muistan hyvin sen ajan, jolloin ei ollut vielä digikuvausta. Omakohtaisesti hylkäsin filmin ihan totaalisesti. Se oli vuosi 2000, jolloin ostin Canonin G1 digikameran. Se oli silloin hyvä ja kalliskin kamera. Seuraavaksi siirryin järjestelmä digiin Fuji S2 Pro, joka mahdollisti Nikonin filmikameroiden objektiivien ym. lisälaitteiden käytön tuossa Fujin rungossa, joka perustui Nikon D80 runkoon.Fuji järjestelmädigin hankkimisen jälkeen Nikon filmiorungot ovat olleet käyttämättä, mutta myymättä tai muuten hävittämättä.


Tänään siivosimme pakastinta josta paljastui elintarvikkeiden lisäksi 18 kpl siellä säilyttämääni diafilmiä ja yksi 30 metrin rulla TriX mv-metrifilmiä.

Aikanaan arvokasta, mutta nyt vanhentuneena arvotonta tavaraa, joka parasta ennen päivä on ollut silloin joskus. Mustavalkofilmin kehitys laitteisto on edelleen tallella, joten vain kemia puuttuu. Dia filmille on sitten etsittävä kehityspaikka, sillä E6 kemian kanssa en ala läträämään. Laitoin jo patterit Nikon F4 kameraan, joten nyt minusta taitaa tulla myös filmikuvaaja. Toiseen runkoon voisin ladata mustavalkoista. Aika näyttää saanko noilla filmeillä enää yhtään kunnollista valokuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti