torstai 10. joulukuuta 2015

Uutisia

Yhteiskuntasopimusta ei sitten ole vieläkään syntynyt, ehkä siksi kun yksi ammattijärjestö (AKT) alkoi temppuilla. Vaikka olisi millainen yhteiskuntasopimus, jos Suomen kuljetukset maan sisällä ja maasta pois jäävät hoitamatta, ei mistään tule mitään. Pieni ryhmä (n. 50000 jäsentä) pystyy lamauttamaan Suomen koko talouselämän. Jotenkin muistuu mieleen Kekkosen aika, jolloin olisi saattanut kuulua tuo tuttu ”saatanan tunarit” jyrähdys. Nyt sitten on laadittava uusia lakeja, joilla hommat hoidetaan ruuvia kiristäen.
Hallintarekisteri saattoi olla huono kokonaisuus, mutta Stubin ”valehtelu”, voi olla jopa onnenkantamoinen, että se hanke pysähtyi kuin seinään. Stubille se on kuitenkin kuin poltinmerkki olisi hänet leimannut. Kokoomuksen puheenjohtaja pesti taitaa jäädä hänellä yhteen kauteen, sillä veikkaan, ettei häntä enää ensi kesänä valita uudelleen. Pajunköyden syöttäminen kansalle on paha merkki poliitikon ansioluettelossa.
Vastaanottokeskuksia on paljon, kun pakolaisia tulee vieläkin lisää. Osa saapuneista palautetaan lähtöpisteeseen, mutta paljon heitä jää Suomeen kotoutettavaksi. Kummalista, että nuo vastaanottokeskukset ovat hyvin tulipalo herkkiä. Ilmeisesti niillä on kattavat vakuutukset. Toivottavasti pakolaiset sopeutuvat Suomeen eivätkä aiheuta vakavaa uhkaa yhteiskuntarauhalle. Pahin uhka on jos suomalaiset anarkistit aktivoituvat ja syntyy avoimia riitoja pakolaisryhmien kanssa.
Maailmanlaajuinen ilmastonmuutos saattaa lisätä edelleen pakolaisuutta sillä tuntuu hurjalta katsella telkkarista miten meri valtaa suuria maa-alueita. Jopa Norjassa on nähty ilmaston aiheuttamia tulvia. Varmaan Hollanti on myös vakavasti vedenpaisumuksen vaarassa, puhumattakaan Tyynenmeren alueesta. Toivottavasti Putin ja Obama pysyvät väleissä, mutta pelottaa jos joku Trump tulisi USA:n presidentiksi. Mitä silloin tapahtuisi?
Vilpillinen Volkkari oli myös melkoinen temppu, joka ainakin välillisesti vaikuttaa jopa maapallon ihmisten terveydentilaan. Moraalisesti se on niin väärin, että sitä voi verrata jopa Hitlerin ajan tapahtumiin.

On se vaan kumma, kun näitä ryhtyy ajattelemaan, niin maailma makaa todella monien uhkien kehdossa. Eikä tässä ole kuin muutamia. Varmaan on monia hyviäkin asioita, mutta ei vain tule nyt mieleen.

1 kommentti:

  1. Ja miten nopeasti tää kaikki tuli ja alkoi mennä asiat "sekaisin"? Ei voi enää Suomeakaan pitää täysin turvallisena paikkana, niin kuin ennen!

    VastaaPoista