keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Maailmanmenoa

Berliinissa ajettiin rekka-autolla väkijoukkoon, se oli semmoinen uutinen, jonka kuultua elämä heittää häränpyllyä muillakin kuin terrorin uhreiksi joutuneilla. Ei ole kumma, että terrorille on sotia julistettu, mutta millä sen voisi kokonaan pois maailmasta kitkeä?

Toinen kumma juttu on venäläisen suiurlähettilään murha Turkissa. Pitää olla maailmassa vaikeuksia, kun tuollaista tapahtuu. Se on vähän sellaista, kuin dominopalikoita alkaa kaatua, ei niitä voi saada pysähtymään.

Kaikenlaista politiikkaa mahtuu maailmaan. Politiikka lähtee erilaista valinnoista ja se jatkuu, kun tarkoitukset pyhittävät keinot. Some on tulvillaan poliittisia vitsejä ja sketsejä, jotka ovat viimekädessä verhottua vihapuhetta, joka kohdistuu erilaisiin uskonnollisiin- ja muihin vähemmistöryhmiin.

Euroopassa on alkuvuodesta Hollannin, Saksan ja Ranskan vaalit, joissa populistien ja nationalistien suosio saattaa kasvaa. Sitten vielä on heti vuoden alusta Trumpin valtaan astuminen, jolloin on muistettava, että hänellä on sormi lähellä atomiaseiden liipasinta.

Kotomaassakin on kaikenlaista. Ville Niinistö sanoi viisaasti: "Pääministerin tehtävä on vaalia jokaisen suomalaisen perusoikeuksia, ei ajaa talouseliitin asiaa.”

No bensan hinta ainakin nousee n. 2,1 senttiä ihan kotimaisten verojen vuoksi heti vuoden vaihteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti