torstai 3. elokuuta 2017

Joka säällä voi kuvata

Valamonruusu
Tuskin mikään muu harrastus voi olla niin monipuolista kuin valokuvaus. Valokuvaus ei ole säistä kiinni, vaan yksinomaan omista asenteista. Aurinkoisella säällä kuvataan ulkona, mutta silloinkin haetaan kohteesta riippuen varjoisia alueita. Kova auringonvalo, kun tekee ainakin henkilökuviin rumia varjoja. Aurinkoiset maisemat ovat mukavia, etenkin jos kuvaan saa myös cumulus poutapilviä.
Sadesää on hyvä sää kuvaajalle ja kameran voi suojata vaikka isohkolla minigrip pussilla, johon leikkaa objektiivia varten sopivan aukon, josta vastavalosuoja kurkistaa. Sateella ei pidä jättää jalustaa kotiin, sillä parhaat sadesään kuvat vaativat pitkän valotusajan. Kameraa ei pidä päästää kastumaan, se pitää muistaa.  Aina kun sataa pitäisi kuvata, vaikka usein se jää, kun on niin mukavampi kuvata sisällä. Sateella on hyvää aikaa myös kuvankäsittelylle, jos ei ukkosta. On kokemusta siitäkin miten ukkosen aiheuttama hetkellinen sähkökatkos hävitti kahden tunnin työn tulokset, joita en ollut tallentanut.

Tänäänkin on sateinen päivä, ehkä kuvaan jotakin, mutta ainakin käyn galleria Ratamossa Ratamo katsomassa Syyrian pakolaisista kuvatun Esa Ylijääskön valokuvanäyttelyn. Otan ainakin pokkarin ja puhelimen mukaan. Pitää laittaa Olympus lataukseen, koska se on ollut pitkään laukussa ja akku on lähes tyhjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti