tiistai 23. heinäkuuta 2024

Tällainen tiedote

"Hyvä asiakkaamme,

Suomen hallitus on päättänyt nostaa tuotteista ja palveluista perittävää arvonlisäveroa 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen.

Arvonlisäveron korotus näkyy suoraan sähkölaskullasi 1.9. alkaen. Muutos ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vai ei mitään toimenpiteitä! 

ALV Vero nousee!
Sähkölasku kallistuu,
lompakko huokaa.

Turhauttaa!  ALV vaikuttaa suoraan kustannuksiin ja pakottaa tekemään pieniä muutoksia kulutustottumuksiin. Laskut on maksettava, mutta on olemassa useita tapoja sopeutua tähän tilanteeseen ja hallita taloutta, ja purraan hammasta!

1. Budjetointi ja kulujen seuranta:
Tarkka budjetti, jossa huomioidaan kaikki tulot ja menot. Seuraa kulutustasi tarkasti ja tunnista mahdolliset säästömahdollisuudet.

2. Kulutuksen vähentäminen:
Etsi tapoja vähentää kulutusta. 

  • Ruoka: Suunnittele viikon ruokavalio etukäteen ja osta vain sitä, mitä tarvitset. Kokkaa kotona useammin ja vältä kalliita ulkona syömisiä.
  • Liikenne: Kävele, pyöräile tai käytä julkista liikennettä aina kun mahdollista. Vähennä auton käyttöä ja harkitse autoilun jakamista muiden kanssa tai luovu koko kotterosta.
  • Viihde: Löydä ilmaisia tai edullisia tapoja viettää vapaa-aikaa. Voit esimerkiksi käydä kirjastossa, puistossa tai huaveile luonnossa.
  • Lehtitilaukset: Peruuta tilaukset, joita et tarvitse. Vertaile tavaroiden hintoja ja etsi edullisempia vaihtoehtoja ostaen sieltä mistä halvimmalla saa.

3. Lisätulojen hankkiminen:
Harkitse lisätulojen hankkimista helpottaaksesi taloudellista tilannettasi.
—Eläkeläisenä ehkä myyn joitakin ylimääräisiä tavaroita. 

4. Avun hakeminen:
Jos olet vaikeuksissa taloutesi hallinnassa, älä epäröi hakea apua. On olemassa useita tahoja, jotka tarjoavat taloudellista neuvontaa ja tukea. Voit kääntyä esimerkiksi seuraavien tahojen puoleen:

5. Sosiaaliturva:
Tarkista, oletko oikeutettu sosiaaliturvaetuuksille.

En varmaankaan ole yksin tässä tilanteessa. Monet ihmiset kamppailevat alati nousevien elinkustannusten kanssa. On tärkeää olla aktiivinen ja etsiä ratkaisuja talouden hallintaan.

Eipä lannistuta, sillä pienilläkin päätöksillä voi olla merkittävä vaikutus omaan talouteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti