perjantai 31. joulukuuta 2010

Huu-haata, mutta osa voi olla tottakin

Eduskuntavaalit antavat talveen vipinää, ei muuten, mutta lehdet ja ja telkkari kertovat vaalitaistelusta monia mielenkiintoisia asioita. Suurin vaalivoittaja on varmaan, kuten aina ennenkin "Nukkuvien puolue” ja tietenkin Perussuomalaiset saavat joitakin lisäpaikkoja eduskuntaan, mutta eivät veret seisauttavaa vaalivoittoa, mitä gallupit ennustavat, sitä ei kuitenkaan tule. Suuret puolueet pitävät edelleen pintansa, jopa nykyinen pääministeripuolue saattaa säilyttää paikkansa.
Yleinen rauhattomuus jatkuu, jopa lisääntyy maailmassa, sen aiheuttavat epävarma talouskehitys ja kasvava väestön liikkuminen. Erilaisia pieniä terrori-iskuja tapahtunee myös Pohjois- Euroopassa
Ilmasto lämpenee edelleen, sen ääri-ilmiöt ovat tavallisia. Myrskyää, sataa, on hellettä ja kuivuutta ja pakkasia. Kaikkea mitä on ennenkin ollut, mutta sittenkin maapallolla vuoden keskilämpötila nousee hitaasti.
Talous:
Suomen valittavan uuden eduskunnan tärkein tehtävä olisi panna ”rosvot linnaan” ja kitkeä harmaatalous. Kansa ei enää hyväksy, että yhteisestä kansantalouden kassasta varastetaan miljardi tolkulla. Koko kansan pitää maksaa verot eduskunnan säätämien lakien puitteissa, joten erilaiset ”siipiveikot” joutuvat ahtaalle.
Omassa elämässä on elettävä säästeliäästi, sillä energialasku kasvaa voimakkaasti. Arvonlisävero korottaa myös elämisen kustannuksia luvattoman paljon. Auton käyttöä on syytä edelleen vähentää. Panen jopa harkintaan, jos poistaisin marraskuun alusta alkaen auton käytöstä ja annan seisoa se koko seuraavan talvikauden.
Harrastuksiin ei ole syytä tehdä muutoksia. Luen vähintään yhden kirjan viikossa, kuten olen tottunut tekemään. Valokuvaan jotakin lähes vuoden jokaisena päivänä, mutta uusia laitteita en tunne tarvitsevani eikä kameroita tarvitse ensi vuonna uusia, ellei nyt sitten jotakin kalustoa yllättäen hajoa.
Blogien seurailua jatkan ja kirjoitan jotakin jonnekin joka päivä.
Kuulolla
Kameramerkki on Nikon, auto ja konjakki ovat ranskalaista valmistetta, sinappi on turkulainen. Puoluekantaani en vaihda, enkä eroa kirkosta.
Posted by Picasa

3 kommenttia:

 1. Saattapihan se olla, kuulostellaan petäjän kanssa. Olisi kyllä mukava (ja iso) yllätys jos ennustuksesi harmaan talouden kitkemisestä toteutuisi, jo ensi vuonna.

  VastaaPoista
 2. Joku peikko on unohtanut yhdet korvansa tuonne :)

  VastaaPoista
 3. Eipä taida alkanut vuosi pelkkää hyvää tuoda tullessaan, huonoja ennusmerkkejä piisaa.
  Jospa tosiaan tuota harmaata taloutta saisivat edes vähän kuritettua.
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista