sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Luonnollista liikkua luonnossa

Olen omaksunut päivittäisen lenkin, jonka yleensä olen kävellyt kevyenliikenteen väylillä tai metsäteillä. Tänä talvena katselin asuinympäristön karttaa ja sieltä löytyviä polkuja. Onhan niitä, mutta ei juurikaan kukaan ole tallannut niitä talvella. Nyt olen kävellyt noille poluille jäljet kerran päivässä, ja näyttää, että valmiiksi avatuille reiteille tulevat muutkin kulkijat. Siellä liikkuu koirien ulkoiluttajia ja metsän eläimiä, jänikset ketut ja peurat ovat ainakin käyttäneet noita lumeen tallattuja reittejä. Jotenkin mukavampaa on kulkea metsän suojassa, kuin tuulisilla ja liukkaaksi auratuilla väylillä. Jotenkin vaikuttaa, että vähempi matka polulla antaa vastaavan rasituksen ja valokuvaus on kiinnostavaa metsässä.

Joku hiihtäjä ja monet muutkin ovat kanssani eri mieltä, mutta sen heille suon, enkä ole kateellinen. Toki pitkän talven aikana minunkin mielipiteeni varmasti vaihtelee ja joinakin päivinä otan lumikengät tai sukset käyttöön. Oman fiiliksen mukaan on paljon miellyttävämpi liikkua, ja pääasia on että liikunta antaa voimaa ja virtaa. 
Polun varrella

1 kommentti:

  1. Minusta on kiva,kävellä erilaisia metsäisiä polkuja pitkin ja niinpä kävelen sauvojen kera jokapäivä 5km:n lenkin,siellä ihminen rauhoittuu ja näkee maisemia ja luontoa eritoten:)
    Mukavaa Itsenäisyyspäivää♥

    VastaaPoista