torstai 27. tammikuuta 2011

Ituja on kasvussa

Kysyin eräältä kaupan myyjältä mikä olisi halpa laite, joka olisi samalla myös hyvä. Hän mietti hetken ja sanoi halpojen ja hyvien olevan kokonaan loppuunmyyty. Ei niitä ole enää tarjolla! Paljon puhutaan terveellisestä ja edullisesta ravinnosta, siinäkin voi olla vähän sama asia, ettei sellaista ole. Uskon kuitenkin elintarvikealalla työelämän toimineena, että mahdollisimman vähän prosessoitu tuote soveltuu parhaiten ihmiselle.

Lähes joka talvinen harrastus on siementen idätys, joka ennen puutarhakasvien siementen kylvöä, on innostavaa puuhaa. Katsoin kertauksen vuoksi googlella ohjeita ja löysin Kotitalousopettaja, Anu Kärkkäisen Iduista nopeasti ja helposti vireyttä ja vitamiineja talveen. Tässä artikkelissa on mielestäni kaikki perusasiat hyvin esillä, joten ei muuta, kuin siemen itämään.

Minulla on nyt useampia erilaisia siemeniä liotusvaiheessa, joista viikon lopulla pääsee ensimmäisten itujen makuun. Jos tähän ituasiaan taas enemmän innostun, otan käyttöön myös vuosia sitten hankkimani Frehlife automaatin, jolla pystyy tuottamaan vähän suuremmankin itu- ja versomäärän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti