lauantai 29. tammikuuta 2011

Ulkoinen kovalevy ei toimi

Tämä kuvassa oleva WD MyBook Studio 1 TB kiintolevy sanoi äsken yhteistyösopimuksen irti. Se ei toimi ei millään konstilla. Teran suuruisella levyllä on paljon tietoa, josta vain pieni osa on varmistettu toiselle levylle. Menetänkö tallennetut tiedot, sitä en vielä tiedä, sillä laitteen 2v. takuu on voimassa tulevan huhtikuun puoliväliin saakka. Mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten paikallinen myyjäliike ottaa maanantaina vastaan tämän minulle ikävän asian.  

Ma 31/01 Vein toimimattoman levyaseman myyjäliikkeen huoltoon. He eivät tee sille mitään vaan levyasema lähetään maahantuojalle takuuvaihtoon. Uusi kovalevy saattaa tulla jo tämän viikon aikana. Levyllä olevia tiedostoja ei palauteta. Onneksi olen varmistanut levyn vuodenvaiheessa, eikä siellä ole mitään minulle korvaamatonta.  
La 12/02 Uutta levyasemaa, eikä vanhaa korjattuna ole vielä kuulunut! Kirjoitin kyselyn myyjälle, missä levyni luuhaa?

Ma 14/02 Vastaus: —Hei, Laitteenne on laitettu tukkurille takuuvaihtoon ja ovat kirjanneet sen vastaaotetuksi. Epäilen, että viivästyminen johtuu siitä, ettei heillä ole ollut vaihtolaitetta hyllyssä. Laitan tukkurille kyselyä tänään levystänne, jospa se vähän nopeutuisi.

Ke 16/02 Hei! Nyt on tilalle tullut vastaava kiintolevy. Oli jo eilisellä lähetteellä, mutta koko kuorma jäi tulematta. Noudettavissa huollon tiskiltä.
— Pitää käydä huomenna hakemassa!

To 17/02 Kävin hakemassa myyjäliikkeestä maahantuojan lähettämän uuden levyaseman. Malli on uudempi, ehkä myös varmempi. Ei pidä harmitella, vaikka menetin monenlaista tietoa. Onneksi en edes tarkkaan tiedä mitä menetin, joten nyt jatketaan tästä. Ehkä ostan vielä yhden levyn, jota käytän vain varmuuskopiointiin.

2 kommenttia:

  1. Harmittava tilanne. Suorastaan pelottava, jos levyllä on tosi korvaamattoman tärkeitä. Ehkäpä peli ei ole menetetty, toivoa on.
    Tulipa mieleen, että pitää itsellä ottaa taas varmistuksia

    VastaaPoista
  2. Minä olen luopunut noista pystymallisista levyasemista. Vaakamallit toimivat varmemmin.

    VastaaPoista