sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kanerva

Kanerva (Calluna vulgaris)

Wikipedia kertoo:
Naistenviikko (ruots. Fruntimmersveckan) on seitsemän päivän ajanjakso 18.24. heinäkuuta, jolloin almanakassa on vain naisten nimiä.
Silloin Juhlitaan Riikkaa, Saaraa, Markettaa, Johannaa, Leenaa, Oilia ja Kristiinaa monine nimimuunnoksineen. Kaikkiaan naistenviikolla on almanakassa 32 nimeä, ja silloin viettää nimipäiväänsä noin 627 000 naista (vuonna 2011), joista 280 000. on silloin ensimmäisen etunimensä mukainen nimipäivä.[1]

Naistenviikko on yleensä hyvin sateinen ajanjakso kuten tänäkin vuonna. Nurmikko kasvaa paksuna turpeena ja sen leikkuu on nyt hikistä kuntojumppaa. Oikeastaan se on vain hyvä asia, mutta onko suuri nurmikko ollenkaan tarpeen. Ruohonleikkuri pärisee ympäristöön melusaastetta ja savuttava moottori ei myöskään anna kovin ekologista kuvaa. Ainakin osan pihanurmesta voisi korvata muulla kasvillisuudella, jota ei tarvitse lannoittaa ja leikata. Luonnonniitty olisi mielenkiintoinen vaihtoehto. Pihalla voisi kasvaa varpuja heiniä ja matalia pikku pensaita. Maahumalaa ja suikeroalpia ym. Voisihan sen sitten syksymmällä niittää kun kukat ja niitä laiduntaneet perhoset ovat poistuneet pihamaalta. Miksi en ensi kesäksi perustaisi ainakin osaan pihamaata tällaisen luonnonniityn.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti