maanantai 18. heinäkuuta 2011

Tekemällä tapahtuu


Ihmeellinen kesä 2011 kuluu päivä kerrallaan, kuin huomaamatta. Ei ole minnekään kiire, mutta saan aikaan yllättävän vähän. Tai onko se mikään yllätys, kun olen perusluonteeltani laiskansitkeä. Kesällä käy vieraita ja itsekin on mukava käydä tuttujen luona. Lapset ja lastenlapset tuovat kaivattua vauhtia elämään, joskus tuntuu siltä, että ihan liiaksikin.
Kesällä minä en viitsi paljoa kirjoittaa blogiin, se vain jää tekemättä, ja saa jäädäkin, mutta nyt tuntuu, kuin kesä olisi kääntymässä syksyyn. Ehkä viimeisiä heinäkuun helteitä hikoillaan tällä viikolla. Tietysti vielä voi olla edessä intiaanikesä, mutta harvemmin sellaisia on.
Tämä kesä jää muistoihin erilaisena, enkä muista koskaan kahta samanlaista kesää olleenkaan. Jotenkin kesässä on aina jotakin äärimmäistä, salaperäistä ja jännittävää. Kesällä on oma roolinsa, sellaista teatteria on Suomen kesä.
Sieni- ja marja-aika on aluillaan ja nyt niitä näyttäisi tulevan, kunhan tulee kerättyä. Pieni ongelma on syödä pois menne kesänä pakastimiin ja kellariin säilötyt loput herkut uuden sadon tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti