lauantai 29. joulukuuta 2012

Tekipä terää


Yleisesti terälehtiä on vain kukkivissa kasveissa, mutta vuodenvaihteessa voi tarkastella muitakin ”terälehtiä” vähän tarkemmin. Tilatut lehdet tulevat useimmiten kestotilauksena, mutta vuodenvaihde on hyvä aika katsoa mitä lehtiä haluamme lukea ensi vuonna. Joitakin lehtiä tulee vain, kun niitä ei ole älynnyt peruuttaa, vaikka ei niitä juuri lukisi. Nyt sitten vain peruutusilmoituksia, niistä joita ei tunne tarvitsevansa. Eräästä harrastelehdestä löysin edullisen 2-vuoden määräaikastilauksen, jota en voinut vastustaa.
Syklaami
Tässä samalla tilasin kaksi ilmaista puutarhakasvien siemenluetteloa, jotta keväällä saisi ajoissa siemenet itämään. Tosin on se vanha viisaus käynyt meillä useasti toteen, että ensinnä tilataan siemenet, sitten ostetaan taimet ja syksyllä ostetaan kukkia ja vihanneksia. No taas niitä siemeniä ja sipuleita kokeillaan.

Uuden vuoden aattona on taivaalla monenlaista paukkuvaa tulikukkaa, kun kaupungit, yhteisöt ja yksityiset paukuttelevat rahaa taivaalle. Minulla ei ole tapana ostaa näitä paukkuja, mutta voin toki hyvän sään sattuessa mennä valokuvaamaan valoilmiöitä. Miten kansa taas tuhlaakaan, iloiten vuoden vaihtumista. Voisihan tuonkin palavan rahan vaikka lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Oikein tämä teki terää, kun sain lehtitilaukset päivitettyä. Tein joitakin tilauksen peruutuksia, mutta tilasin myös uusia ”luettavia terälehtiä”. Kunpa tästä uusi vuosi tulee ja aurinko alkaa lämmittää multaa, viriää taimikasvatus ja se kummasti virkistää mieltä lähentää uutta kesää.
Toivotan Iloista Uutta Vuotta kaikille ja nautitaan terälehdistä!

2 kommenttia:

  1. Hyvä lehti tekee aina terää, Uutena vuotenakin.

    VastaaPoista
  2. Keväällä on pakko alkaa selailla siemenluetteloita ja tilata siemeniä, kylvää ne liian aikaisin ja sitten taimet kasvavat pitkää honteloa vartta. Terälehtistä ei tietoakaan.

    VastaaPoista