sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Odotan perhoskesää

Kevät on tulollaan ja se on taas sitä aikaa, kun amatöörivalokuvaajille alkaa kesälaitumet. Minulla perhosten kuvaus on jäänyt aika vähälle, mutta nyt voinkin ottaa vinkistä vaarin ja aloittaa nyt heti, kun perhoset alkavat lennellä. Vielä en ole nähnyt ainuttakaan kevätperhosta. Wikipediasta tarkistin, että neitoperhosia voisi ehkä jo huhtikuussa löytää, mutta tosin perhonen vaatii toimeen tullakseen jo selkeästi + asteita. Tänä kevään ei noita perhosten lentokelejä ole vielä ollut.

Minun kuvausvehkeilläni voisi kyllä saada perhoskuvia sillä laukussa on 105mm makro ja 300 mm linssiin on loittorenkaita. Lisäksi on langattoman salaman kanssa mahdollista lisävalaista ja saada lyhyellä suljinajalla ja pienellä aukolla vaikka käsivaralta kuvia.

Olen vain huono löytämään perhosia, vaikka yritin niitä viime syyskesän aikana tavoittaa, mutta menestys oli tosi huono. Jotakin konstia olisi käytettävä. Hyvät neuvot otan kiitollisuudella vastaan ja taidan ensiviikolla käydä etsimässä kirjastosta jotakin ohjeita parantaakseni huonoa perhosten elämänlaadun tuntemustani.
Onko tämä viime syksynä kuvaamani neitoperhonen?

2 kommenttia:

  1. Todella perhoskesää odotellessa. Istutin pihalle joitakin kukkia jo syksyllä, joiden pitäisi houkutella perhosia ja lisää meinaan hommata sitten tulevana kesänä. Minulla on vain yksi hyvä perhospaikka, muutoin on melko sattumaa näkyykö niitä! Pidetään peukkuja, että tulee hyvä perhoskesä! :)

    VastaaPoista
  2. Perhosia varten voi rakentaa myös perhosbaarin. Eli jokin lintulaudan tyyppinen rakennelma, johon lautaselle makeaa viiniä. Kovasti pitävät myös olueata.

    VastaaPoista