perjantai 31. toukokuuta 2013

Ostin yksjalkaisen

Manfrotto 560B
Jalusta on tärkeä apuväline jokaiselle kuvaajalle. Raskas jalusta on vain raskas kantaa, siksi se jää usein kotiin ja siksi vähälle käytölle. Vuosien saatossa jalustoja on kertynyt varastoon useampiakin. Monopodeja on ainakin kolme, joista yksi on salpojen osalta pahasti rikki. Halpa ei yleensä ole hyvä käytössä eikä se ainakaan kestä kovaa käyttöä.

Nyt tuli tarve hankkia uusi monopodi. Kuulin kehuja Manfrotto 560B jalasta. En sellaista kuitenkaan pelkkien kehujen tai YuoTube videoiden perusteella mennyt ostamaan, mutta kun sain sellaisen kokeiltavakseni, niin siitä tuli päivän kokeilun jälkeen vakuuttuneeksi ja nyt sellainen sitten on omaksi ostettuna.

Manfrotto 560B monopodin erikoisin ominaisuus on alustan alaosan kuulanivel ja sen yläpuolella sijaitseva vaimennuselementti, joka takaa sulavat ja tasaiset videokameraliikkeet panoroidessa. Jalassa on myös tillipää, joten se on todella kätevä apu, joka ei paina paljoa.

Järkkärin kanssa kuvatessa se myös hyvä laite. Etenkin makro-objektiivilla lähikuvia luonnosta kuvatessa siitä on enemmän apua, kuin noista perinteisimmistä yksijalkaisista.

Mutta hyvää ei saa halvalla, joten hinta tuntui ainakin minusta melko kovalta, mutta koska tälle luvataan jopa 10v. takuu niin ehkä sitten tästä laadusta kannattaa maksaa.

http://www.youtube.com/watch?v=g9xvn_27dAE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti