perjantai 10. toukokuuta 2013

Harakkaperhe

Harakanpesä
Kaikenlainen luonnon seuranta on mielenkiintoista ja mukavaa, koska sitä voi hyvin tehdä keittiön pöydän ääressä aamukahvia horppiessä.

En edes tarkkaan tiedä kuinka monta vuotta meidän tontilla on ollut harakkaperhe asumassa. Ensin niillä oli salava pesäpuuna ja sitten ne muuttivat tiheään kuuseen, nyt alkuviikosta ne rakensivat pesän sembramäntyyn. Ei siinä kauaa nokka tuhissut, sillä noin kolmessa päivässä savella muurattu risukasa valmistui ja varmaan siellä on nyt onnellinen harakkaperhe.

Herra Harakka päivystää ympäristöä eikä puolisoa ole juurikaan näkyvissä. Liekö pesässä munintaa suorittamassa. Aikanaan sitten tulevat pikkuharakat ennen juhannusta (5 – 6 poikasta) rähisemään ja pomppimaan pihamaalle. Minusta niitä on mukava seurata, eikä niistä juurikaan ole ollut haittaa, joten saavat olla muuten rauhassa. Joitakin kuvia yritän niistä ottaa, mutta harakka on varovainen, eikä sitä ole helppo saada poseeraamaan ainakaan lähietäisyydeltä. Enemmän oravista on haittaa, siksi vieroittaisin ne mieluummin pihapuista pesimässä, sillä jostakin ne aina löytävät tiensä myös ullakolle, tai tulevat avoimesta ovesta jopa sisälle.

Pakinaperjantai #334: toukokuun kuvahaaste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti