lauantai 15. kesäkuuta 2013

Läppärillä


Hyvän aikaa harkittuani ostin toisen tietokoneen. Minulla on nyt pöytämallin lisäksi 17,3” läppäri, jossa on Windows 8 käyttöjärjestelmä. Kovinkaan käyttäjäystävällinen tämä ei ole, pikemmin päinvastoin. Vaikuttaa siltä, kuin nyt olisi opeteltava enemmän uutta, kuin aikoinaan, kun siirryttiin MS/DOS merkkipohjaisesta systeemistä ensimmäiseen Windowsiin. Toki muutoksia tarvitaan ja varmaan tämä kehittyy edelleen etenkin kun kosketusnäytöt yleistyvät niiden hinnan laskiessa. Muutenkin läppäri on kovin vieras jämerään pöytäkoneeseen tottuneelle. Uskon ainakin näillä näkymin, etten ainakaan helposti olisi siirtymässä kokonaan pois pöytämallin koneesta, mutta onhan tällaisen kannettavan kanssa mukava täydentää omaa tietojenkäsittelyä. Saattaa olla, että tästä on jopa hyötyä, sillä kone ei ole aina kiinni verkossa, jossa ukkosen ym. sähkökatkot ovat haittana. UPS:n hankinta on ollut jo pitkään mielessä, ja on sellainen pakko hankkia pöytäkoneen suojaksi, koska viime viikolla viimeksi menetin yhden levyaseman koko sisällön pahaan aikaan iskeneen salaman vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Onnea uudesta läppäristä! Mä hartaasti toivon, että tämä mun vanha vielä ainakin vuodenpäivät pelittää! Moni on kirjoittanut, että tuo Windows 8 olisi hankala omaksua, vaan eikös sitä oo niin sanottu jokaisen käyttöjärjestelmän kanssa aiemminkin. Tsemppiä!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta Tillariina!
    Käytin eilisen päivän harjoitteluun ja jo nyt pidän tästä. Käytän edelleen seiskaa pöytäkoneessa ja läppärissä kasia. Ehkä tämä uusi on parempi kuin edellinen, mutta uuteen oppiminen vaatii vähän harjoittelua.

    VastaaPoista