sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Suomi 97v.

Varapäre on edullinen taikakalu
Eilinen Itsenäisyyden juhla on sitten juhlittu. Omakohtainen juhla muodostui yksistä ylioppilasjuhlista ja sen jälkeen lähes kolme tuntia, kun kertauksen vuoksi katselin Tuntematonta sotilasta. Sitten alkoikin pian Linnan juhlat, joissa olin yksi niistä 2,4 miljoonasta TV:n katsojasta, jotka tätä vuosittaista ohjelmaa seurasi. Varmaan nuo linnan komeat juhlat maksavat kansalle jonkin verran, mutta jos juhlan kustannus jaetaan tasan koko Suomen kansan kesken ei siihen suurta kolehtia tarvita.

Pieni osa suomalaisia protestoi linnanjuhlia osoittamalla mieltään. Laki sallii sen, mutta kaikenlainen ilkivalta ja rähinöinti on lain vastaista. Osalla protestoijia oli ilmeisesti unohtanut hankkia varapäreitä, siksi joillekin iltayön örveltäminen tulee varmaankin kalliiksi.

Hieno idea nuo varapäreet, joita on hyvä pitää kainalossa tai ainakin varastossa. Järjestöjen joulumessuilla Jyväskylän Hipposhallissa oli tarjolla komeita varapäreitä. Nyt sellainen on hyllyssä, joten uskon se suojaavaan taikaan, ettei ainakaan näin iäkkäältä mieheltä hihat pala. Paljon muutakin milenkiin toissa myyjäissä oli, mutta elintarvike hankinnoista vastasi perheen toinen osapuoli.

1 kommentti: