torstai 28. toukokuuta 2015

Hallitusohjelma julkistetiin

Eilen se julkistettiin tuo neljä vuotta kestävän Tosi- TV-ohjelman käsikirjoitus. Tapahtumia tässä ohjelmassa riittää seurattavaksi 24/7, joten meillä kansalaisilla on mielenkiintoinen kausi edessä.

Pääministeri on Juha on kuin ”Jeesus”, joka saa toivomansa 11 apostolin sijasta 13 ministeriä. Onko Soini nyt kuin Pietari Jeesuksen aikana, vai toimiiko hän kuin Juudas Iskariot aikanaan? Ilmeisen paljon löytyy kuvitteellisia yhtymäkohtia tuohon raamatulliseen tarinaan. Toivottavasti  Sipilä ei päädy ristin puulle, vaikka vaikea kausi edessä onkin.

Mielestäni tärkeintä tällä hallituksella on neuvotella toimiva yhteiskuntasopimus, jolla leikattaisiin kansan hyvätuloisimpien palkkoja yhteiseksi hyväksi. Jos sopimusta ei synny, edessä on kova poru, miten toteutetaan 1,5 miljardin lisäleikkaus, niin etteivät keski-ja pienituloiset siitä kärsi.

Pakko tilanteessa tässä ollaan, sillä ilman hankalia ratkaisuja Suomi ei selviä veloistaan ja hyvää on se, että  uudella hallitusohjelmalla on selkeä tavoite parantaa Suomen asemaa tuotteiden viejämaana ja siten lisätä työllisyyttä ja ostovoimaa, joka pitkässä juoksussa palauttaa hyvinvointia.

Seurataanko tässä show'ssa yksittäisten ministerien toimia, tai näytelmää siitä miten suomen asiat muuttuvat hallituksen toimien johdosta? Toivottavasti ministerien yhteistyökyky säilyy ja Sipilä saa kauden lopussa paremman kruunun kuin orjantappuraisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti