perjantai 15. toukokuuta 2015

Kovaa peliä

Suomelle oli eilen ”murheinen ilta”, kun leijonat hävisivät isäntämaa Tšekeille. Peli oli hyvin tasaväkistä, jopa kuvittelin Suomen olevan niskan päällä, mutta toisin kävi. Tilanteet vaihtuivat hyvin kummallisesti. Voisi jopa sanoa, ettei jääkiekossa ole kunnollisia sääntöjä, koska tuomarien ratkaisut poikkesivat TV-katsojien näkemästä. Tuomarit eivät ehkä tunne sääntökirjaa, tai sitten he katsovat läpi sormien joitakin asioita ja jotkut asiat tuomitaan tiukimman jälkeen. Säännöissä ja sääntöjen tulkinnassa täytyy olla jokin pielessä. Peli on hävitty ja joukkue lähtee kesälomalle. Nyt on oltava nöyrä ja on unohdettava nöyryytykset.

Huomattavasti vaikeampaa meillä kaikilla on, koko Suomen kansalla, joka kuljemme Kreikan viitoittamalla tiellä. Katainen – Urpilainen, johdattivat kansan väärälle polulle, josta on kirjattu 10 miljardin ”sakot”. Kuka ja miten ne töppäykset korjataan ja maksetaan? Muodostettava hallitus laatii uusia sääntöjä, mutta maksaja on kansa, sillä jokainen maksaa niitä kanto kykynsä mukaan. En voi pitää Juha Sipilää ”ihmemiehenä”. Hän ei taikomalla saa kansantuloa kasvamaan, vaan kaikkien meidän selkänahasta se revitään. Palvelut vähenevät, verot nousevat ja hintojen noustessa kulutus vähenee. Vaikea yhtälö, sillä eturyhmät taistelevat oman menestyksen puolesta, eikä niinkään koko kansan edun vuoksi.

Se mahdollisuus, että Suomi olisi päässyt mitalipeleihin, on yksi hai-lei, ei sillä ole juuri mitään merkitystä. Sen sijaan, miten tästä talous kurimuksesta selvitään? Se vaatii ihan toisen mittaluokan säännöt, joita on pakko noudattaa tinkimättä ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Olemme ja pysymme EU:n talous valvonnassa.

1 kommentti:

  1. Kun tavallista kansalaista kovin kuritetaan, niin se lakkaa kuluttamasta. Se on kuulemma nyt jo nähtävissä. Ei osteta mitään, mitä ei oo pakko kun taloudellinen epävakaus jäytää. Kansantalous perustuu kulutukseen ja se on sitten kuin kierivä lumipallo. Ei pyörät enää pyöri. 100 tuntia töitä lisää, se on mm. pois perheiltä...lapsilta. 15 vuoden aikana on vähennetty väkeä niin, että omassa jobissakin teen nykyisin jo kahden ihmisen työt. Itse lasken palkkani, teen muutokset, laskutan matkakorvaukset ja teen tilaukset. Ennen oli toimistohenkilökuntaa näihin töihin. Asiakaspohja on n. 400 yli suositusten. Ikää tulee...nuoret eivät pääse töihin, mutta mun pitäisikö siis jaksaa tehdä töitä 70-vuotiaaksi ja monien muiden kehäraakkien? No, säästyy eläkkeiden maksut kun porukkaa kuolee ennen sitä. Tosin eläke on niin pieni, että alle 1000 eurolla/kk ei oikeasti elä. Opiskelin yliopistotutkinnon lainarahalla (pitkä koulutusaika) ja synnytin 5 lasta. Se oli mun virhe. Pelkään omien lasteni puolesta. Opiskelijoiden, joiden pitäisi työllistyä. Onneksi ovat valinneet alat, joissa nyt on työvoimapula. Rahan syytäminen uppoaviin laivoihin (esim. Kreikka) on jotenkin mun järjelle käsittämätöntä. Mitä hyötyä EU:lle on Kreikan pysymisestä EU:ssa? Se on musta aukko, joka vain syö, ei tuota. Lainarahalla maksetaan lainoja, rahaliikenteestä hyötyy vain kansainväliset pankit. Niin, sirkushuveja (jääkiekkoa) kansalle, että se jaksaa raataa...

    VastaaPoista