keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Teknologiaa


Rallikatu avataan tänään, joten Jyväskylässä on melkoinen kansanvaellus tässä viikonlopussa.

Nokia julkisti uuden pyöreän Ozon, joka kuvaa videota ja nauhoittaa ääntä kolmiulotteisesti kaikkialta ympäriltään. Myös Ozon kuvaama ääni on kolmiulotteista. Laite on soveltuu erityisesti TV- tuotantoon. Se voisi olla kätevä vaikka jääkiekkolähetyksissä ja miksi ei jossakin Big Brother kaltaisissa tuotannoissa. Tämä uusi malli on noin 10 000 euron härpäke, josta varmaan siitä kehitetään myös kuluttajan kukkarolle sopivia versioita. 
Ilmeisesti laser 3D TV-kuvakin on tulollaan, sillä sitäkin tämä kamera saattaa palvella.

Huomenna julkistetaan Windows 10, joten uutta tulee kaiken aikaa. Uusia älypuhelimia on myös tulossa ja saattaa olla, että kohtapuoliin älypuhelin voi korvata vaikka pöytätietokoneen, kun tietojen tallennus tapahtuu pilvipalveluihin. Kotikäytössä pienen pieni tietokoneyksikkö liitetään 27” ful hd näyttöön tai 3D laserkuvaa toistavaan paneeliin. Työpöytäkäytössä on tietenkin mukana langaton näppis. Kun vielä nuo langattomat verkot menevät joitakin sukupolvia eteenpäin voi reaalikuvaa olla nähtävissä lähes mistä vain. 


Monia uusia liiketoimintoja voidaan jo nyt suunnitella tulevaisuuden teknologian varaan. Tällainen Ozon kaltainen kamera voi valvoa sairaaloita ja vanhustentaloja lastenkoteja ym. kaiken aikaa, eikä kallispalkkaisia ihmisiä juurikaan tarvita, kuin pitämään älykäs tekniikka toimintakunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti