torstai 27. elokuuta 2015

Jospa alan nauramaan

Luin eräästä kirjasta miten hyödyllistä on opetella uudelleen nauramaan. Tuntuu kovin hassulta tällainen ajatus, mutta voi siinä olla jotakin järkeä, ja jos ei ole niin ei siinä ainakaan mitään menetä. Nauramista helpottaa, kun katselee jotakin humoristista elokuvaa tai olen huomannut nauravani ääneen, kun luen vitsikirjaa, tai muistelen jotakin vanhaa tarinaa. Tällä tempulla voi jokainen parantaa mielentilaansa ja nauramalla voi päästä eroon joskin fyysisestä ongelmasta.
Olen kahdesti osallistunut nauruterapeutti Vesa Karvisen kurssille, mutta autuaasti ne opit ovat päässeet unohtumaan. Nyt palautan nenkin kurssit mieleeni. Minulla on joitakin Vesa Karvisen julkaisuja, mutta en tiedä missä ne ovat?
Lapset nauravat paljon, mutta aikuiset, puhumattakaan meistä ikääntyneistä menetämme tämän oivan taidon. Miksi?
— Ei sitä tarvitse menettää, tai se on palautettava heti. Onneksi nauraminen on helpompaa kuin polkupyörällä ajo, ainakin se on turvallisempaa, vaikka joku voi katsoa ja ihmetellä joutavia nauravaa.
Naurua voi harjoitella aika kevyin perustein, siksi katson onko YuoTubessa Veskun naurava kulkuri kappaletta? Se on ainakin niin hersyvää naurua, että siitä saattaa olla ilo aloittaa. 

Naurava kulkuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti