sunnuntai 30. elokuuta 2015

Onnea ja iloa


Ihmisen mieliala vaihtelee onnellisuudesta hyvinkin onnettomaan. Jos on kalassa eikä saa ainuttakaan sinttiä voi olla hyvinkin onneton. Marjastaja jos tulee kotiin täysinäisten  sankojen kanssa on hyvin todennäköisesti väsynyt mutta onnellinen.  Kameran kanssa samoillessa tulee aina onnelliseksi, sillä kuvia voi ottaa kaikenlaisilla ilmoilla ja melkein mitä kohteesta tahansa.

Katson äsken televisiosta dokumentin Hiroshimassa 70 vuotta sitten tapahtuneesta. Erään lehden valokuvaaja on silloin ottanut kaksi valokuvaa välittömästi atomipommin pudottamisen jälkeen. Historialliset kuvat ovat tallella ja niiden todistusarvo on valtaisa. Onneksi on nuo kaksi kuvaa, joissa olevista kaksi henkilöä on ollut elossa, kun TV-dokumentti on tehty.

Onnea ja pettymyksiä on niin monenlaisia, että niitä on vaikea jopa mahdotonta hallita. Monet joutuvat lähtemään pakosalle ja onni voi kohdata, jos pakomatkan päätteeksi saapuu ystävällismieliseen maahan, josta saa turvapaikan.

Lienee ihan parasta, kun voi iloita pienistäkin asioista ja pitää yllä iloista ja nauravaista ilmettä, ettei sydän märkänisi.

1 kommentti:

  1. Pienistä asioista pitäisi osata iloita enemmänkin! Ja jokaisella on tietenkin omat ilonaiheensa, joita toinen ei edes välttämättä ymmärrä!

    VastaaPoista