maanantai 23. lokakuuta 2017

Kuvaajan kikkoja

1. Taustat
Pöydät, puiset tai muoviset leikkuualustat, jopa keittiön pesuallasta voi käyttää taustana. Itse asiassa esineet voi yksinkertaisesti järjestää työtasolle eri kokoonpanoissa, kun kamera ja objektiivi yksinkertaisesti suunnataan alaspäin. Älä unohda käyttää jalustaa!

2. Alumiinifolio
Folio on edullista, ja se voi auttaa luomaan mielenkiintoisia taustoja tai sillä voi heijastaa lisävaloa kohteeseen. Rypytä folio josta syntyy teksturoitu tausta. Vähän enemmän luovuutta ja teet heijastimen liimaamalla folion pahville, joka antaa sille jäykkyyttä. Voit tehdä eri kokoisia heijastimia, joten pian niitä on, jotka soveltuvat erilaisiin aiheisiin, kuten muotokuviin ja syksyn huonojen säiden aikana makroiluun.

3. Kattilat
Voit heijastaa salamanvalon- tai lampun valoa kattilankanteen, joka laajentaa ja pehmentää valoa, joten se ei ole yhtä kova kuin suora valo yksinään.

4. Ruokailuvälineet
Lusikoita ja haarukoita voi käyttää still-kuvissa.
Ennen kuin aloitat, sinun on varmistettava, että ruokailuvälineet ovat puhtaaksi pesty ja valitse asetelman tausta huolellisesti. 


5. Leivinpaperi tms.
Rasvapäällystettyä paperia voi käyttää mm. hajottamaan ikkunoista, lampuista tai salamasta tulevaa valoa.

6. Ruokavalokuvaus
Jääkaapissa on pian paljon kohteita, jotka voi kuvata. Vihjeitä siitä, miten voit parantaa ruoanvalokuvauksen tuloksia, on luettavissa netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti