perjantai 10. syyskuuta 2010

—Sienionni

Sienionni on kirja johon olen tutustunut tämän viikon aikana. Kirja on Tammen julkaisema ja se on Jens Linderin ja Pelle Holmbebergin kirjoittama. Kirjassa on hienot kuvat erilaisista sienistä, mutta se on enemmän ruokakirja, kuin perinteinen sienenkerääjän opas. Monipuolisia reseptejä erilaisiin sieniruokiin ja sienethän ovat vähäkalorisia ja muutenkin terveellistä ravintoa. Hyvänä puolena on myös, että sieniä kerätessä saa monipuolista liikuntaa kesäisessä ja syksyisessä metsässä. Meillä on sieniä jo aika paljon varastossa, mutta hyvien syyssäiden aikana menemme vielä vaimon kanssa metsään keräämään niitä lisää.

Tämä kirja on minulla lainattuna kirjastosta jonne palautan sen  tänään takaisin. Muutamia reseptejä olen kopsannut varastoon, mutta tällainen kirja tulisi olla omassa hyllyssä muiden ruokaohjekirjojen joukossa. Onneksi myös netissäkin on hyviä sieniruokaohjeita, joten tämän kirjan merkitys on minulle lähinnä hyvä virikkeen antaja.

Käytännössä:
  • Kaikkia syötäviä sieniä voi sekoittaa keskenään. Usein sekasienistä tehty kastike tai keitto voi hämmästyttää upealla maullaan.
  • Hyvä neuvo on myös pakastaa puhdistetut sienet ja keitä  niistä myöhemmin sieniliemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti