perjantai 3. kesäkuuta 2011

Joutavan puuhastelua

Millaiseksi menisi elämä, jos lopettaisi kaikki joutavat hommat, kuten esimerkiksi tämän tietokoneen vieressä istuminen ja ruutuun tuijottaminen. Siinä loppusi samalla turhien valokuvien ottaminen, koska nykyään ne kehitetään tietokoneella. Tosin vaimon siivotessa vanhaa oikuttelevaa pakastinta, sieltä löytyi 30 metrin rulla mustavalkoista T-MAX 400 asan filmiä ja 20 rullaa Fujin Pro diafilmiä. Vanhoja ne jo ovat, mutta pakasteessa säilytettyinä ne saattaisivat olla vielä käyttökelpoisia. Olisihan minulla kaapissa kaksi Nikonin filmirunkoa, että voisin ja miksen ottaisi niitä käyttöön. Sitten diat ja mv-kuvat voisi skannata. Pahus, mutta tietokoneesta, minun piti luopua. On se vain niin, ettei siitä luopumisesta mitään tule, niin olen kasvanut kiinni näihin elektronisiin härpäkkeisiin.

Voisinko sitten luopua puutarhanhoitamisesta. Joka sekin rasittaa, kun ruohonleikkuria on pitänyt työntää joka päivä. Heitin vielä nurmikoille 40 kilon verran puutehan kevätlannoitetta ennen sadetta, ja nyt se ruoho rehottaa. Perennoissa pitäisi ainakin siirtyä semmoisiin helppoihin, kuten (Bergenia) Vuorenkilpi ja (Hosta) Kuunliljaan, jotka eivät paljon hoitoa tarvitse. Toista ovat kärhöt, pionit ja ruusupuskat. Kun on aikanaan hankkinut ison pihamaan ei sen hoidosta voi luopua ei ainakaan vielä, kun jaksaa ulkona jotakin tehdä.

Lenkkeilyn kyllä voin jättää kun kannan isoa kamerareppua metsissä ja hoitelen pihaa kasvimaata ja ansaria joutoaikoina. Tärkeä asia josta en myöskään halua, enkä voi luopua on lukeminen, jossa minulla on tavoitteena yksi kirja viikossa. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että näin kesäaikana olen jostain syystä välttänyt yli 300 sivuisia kirjoja.

Tosiasiassa on niin mukava keksiä kaikenlaista puuhastelua, joka korvaa työnteon, mutta minähän olen vanhuuseläkeläinen. Yhteenvetona voin todeta, että vaikeaa on luopua, eli pois oppia jostakin mistä on tullut vakiintunut toimintatapa. Ehkä yksi on jossa olen onnistunut takkia kääntämään on luopuminen kesäisestä Aikapojasta, Kabanossista ja Wilhelmistä. Nykyään korvaan grillimakkarat suomalaisella sianlihalla, joka on poikaa se.   
 Vuorenkilpi (Bergenia crassifolia)

1 kommentti: