lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kevät

Aurinko nousi tänään 06.40 ja se laskee kello 20.03. Päivän pituus on nyt Jyväskylän korkeudella 13h 23 minuuttia. Tästäkin on helppo päätellä, että on kevät.

Vaimo komensi hakemaan rannasta pajunkissoja huomiseksi palmusunnuntaiksi. Mietin hetken, otanko lumikengät vai vain pitkävartiset saappaat jalkaan. Lähdin ilman lumikenkiä hankeen, jossa oli vahva kova kuori, josta meni saapas lävitse pohjia myöden, niin olisi mennyt lumikenkäkin. Oli se raskasta taapertaa, koska lunta oli ihan reilusti saapasvarren suuhun saakka.

Järven jää ei ole vielä ollenkaan tummunut, mutta rannan ruosteiset lähteet ovat sulia. Pilkkikalastajia näkyi jäällä, joten ei jää ole vielä kovin vaarallinen, jos tuntee virtapaikat. Minä napsin oksasaksilla pajunlatvoja mukanani olleeseen kaupan muovikassiin. Katselin olisiko jotakin lintuja kuvattavissa, mutta en minä tavoittanut ainuttakaan, joka olisi suostunut minulle poseeraamaan.

Ehkä huomenna aamulla aikaisin hanki olisi kantavampi, niin olisi mukava aamupakkasessa tallustella vähän kauemmaksi metsään.
KUVAA #021
1. Kevät

3 kommenttia:

  1. Piikkisetkin saavat kevään. Tänään on ainakin täällä sen verran pakkasta, että jos ei aurinko sulata hankea, se varmaan kantaa. Ainakin lumikengän... ehkä kantaisi minutkin, jos vierisin :)

    VastaaPoista
  2. Hitsi, miten yksinkertainen on kaunista! :)

    VastaaPoista