perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kaksinkertainen tuplaespresso

—Olen kuunnellut radiota ja katsonut televisiota ja lukenut lehtiäkin, niistä minulle on syntynyt semmoinen käsitys, että meillä on Suomessa uutisten pula-aika, sanoi Hessu eilen illalla, kun teimme tupakuppia.
Lasia, terästä, puuta, kangasta ja vähän muutakin! 

—Paljon on ollut uutisia politiikko Tevosta ja Teuvon mentyä hoitoon on Ay. Timosta tullut uusin uutisten kunkku, siitä miten hän on käsitellyt alamaisiaan etenkin, miten pahasti hänellä ja Hilkalla ovat sukset ristissä. Tästä Hilkka gatesta on sitten meillä jokaisella kansanmiehelläkin asiantuntevia mielipiteitä, aina presidenteistä alkaen. Ei munkaan mielestä työelämän  pitäisi olla ihan tuommoista, jatkoi Hessu vuodatustaan.

Pitää oikein muistella millaista oli silloin ennen, kun itsekin kävimme töissä. Jonkinlaista kettuilua silloinkin harrastettiin, nyt puhutaan läpästä, joka ei sitten olekaan keljuilua, vaikka sen kohteesta siltä tuntuisi. Nyt ovat kaikki niin herkkänahkaisia, ettei tarvi sallita, kuin nollatoleranssi.

—On se niin, että hyvän huumorin yli menevä kiusoittelu ja torailu onkin pahasta, tapahtuu sitä sitten koulussa tai työmaalla. Nyt kun me olemme eläkeläisiä, ei tarvitse kuunnella, kuin muijan motkotusta, jatkoi Hessu.

Sitä sitten riittääkin, usein mulle sanotaan, että älä laita tota voita noin paljon leivälles, senkin ihramaha. Yrittäsit sinäkin vähän karpata, ja nuo sun sukkaski on aina väärinpäin. Ja sitten koitas tehdä jotakin muutakin, kun istua siellä nurkassa sen tiatokonees kanssa, menisit edes joskus kaljalle Hessun kanssa.

—Semmoista se elämä on! Muistuu mieleeni kun se alivaltiosihteeri Frangen puhui antaumuksella meistä kotikiusatuista, mutta ei me pojat sitä vaimokultaa niin vakavasti oteta.

Ei oteta, mutta eiköhän me pojat otata taas kupillinen tätä sun tuplaespressoa, ja katsotaan telkkarista, pommittaako Hjallis Tarjaa kiusallisilla kysymyksillä?

5 kommenttia:

 1. Tätä oli kyllä mukava lukea.:)

  VastaaPoista
 2. Pojilla on mainio tuplaespresso! Ei vedä vertoja italialaisille litkuille tai kreikkalaisille pikkukupposille, joissa puolet kupista on sakkaa. Kotimainen terästetty vaihtoehto mitä ilmeisemmin.

  VastaaPoista
 3. Tässä on kuva, jossa on näkemystä eikä vain pelkkiä haaste-elementtejä. Tarina vielä kaupan päälle kruunaa koko komeuden. Laitoin linkkilistalle suoralinkin tähän postaukseen, kun ei meinannut enää löytää tätä myöhemmin postaamiesi juttujen takaa.

  VastaaPoista
 4. Kuvasta löytyy kaikki ja hauskaa kerrontaa vielä kylkiäisiksi!!

  VastaaPoista
 5. Malja mainiolle tarinalle, jota kuva maustaa ja kielenkannattimet irrottaa :).

  VastaaPoista