perjantai 29. kesäkuuta 2012

Aamulla

Aika koleaa kesäkeliä tämä, kun aamulla ulos astuessa lämpömittari näytti vain 10 astetta. Ilma on raikas, eikä säätiedotuksen lupaamaa yöhallaa ilmeisesti ollut ainakaan meidän pihalla.

Heinäkuun lopulla liikenne on lomien vuoksi normaalia rauhallisempaa. Kävelen reippaasti kevyenliikenteen väyliä noin 6 kilometrin terveyskävelyn. Minulla ei ole minnekään kiire, joten on aikaa nauttia kesäisestä luonnosta ja katsella miten kukat kukkivat.

Lupiini, tuo kultuurikarkulainen on tienpitäjän toimesta saanut mahdottoman suuren jalansijan. Sitä kukkii eri väreissä nyt kaikkialla ja varmaan se tukahduttaa joutoalueilta ja tienpenkoilta muita lajeja. Lupiinin saamaa kasvutilaa on ilmeisen mahdoton rajoittaa. Pujoa näyttää myös olevan paljon. Se ei vielä ole kukassa, mutta kun kukinta alkaa, on allergikkojen hyvä väistää sitä. Muita kävelijöitä ei aikaisena aamuna ole, kun koiranulkoilijat ilmeisesti vielä nukkuvat, tai ovat sitten kesämökeillään.

Näyttää siltä, että säätiedotus on tänään osumassa oikeaan, koska pilvipeite vaikuttaa ohenevan joten se lupaa päivästä aurinkoisen, tai ainakin luvassa on puolipilvistä. Päivällä saamme ilmeisesti jopa lähes 20° lämmintä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti