maanantai 3. syyskuuta 2012

Syksyn alkaessa


Suomalaisina olemme tottuneet vuodenaikojen vaihtumiseen. Joka vuosi ne tulevat ja menevät, emme sille mitään mahda. Joitakin vuodenaikoja odotamme, toisia taas emme odota. Onko syksy se vähiten odotettu vuodenaika, koska se tuo suuren ja nopean muutoksen aurinkoisen kesän jälkeen? Talvikin on syksyä toivotumpi, lisäähän se valoa syksyn mustaan maahan. Talvessa on paljon hyviä asioita, jos pakkaset pysyvät siedettävissä rajoissa. Kevättä odotamme malttamattomina, pitkältä tuntuvan talvikauden jälkeen ja, kohta sitten onkin uusi kesä edessä.

Vuosi kestää vain 12 kuukautta, joka on ihan hyvä näiden neljän selkeästi erilaisen vuodenajan kannalta. Marsin vuosi on pituudeltaan on 1,88 Maan vuotta eli noin 687 Maan päivää. Ilmeisesti siellä ovat vuodenajat erilaisia, etenkin, kun Marsissa ei tiettävästi ole vettä, niin ei ole luntakaan. Marsin kesässä ei voisi viettää edes rantaelämää järvettömällä planeetalla, eikä kalastaa.

Tämä maapallo on hyvä paikka ihmiselle, vaikka emme toki tiedä mitä tuolla jossakin kauempana avaruudessa olisi tarjolla, mutta ei ihmisen sitä tarvitse tietää. Mutta nyt nautitaan syksystä ja oman puutarhan sadosta.

1 kommentti:

  1. Minä tunnustaudun hyvinkin pitkälti syksyihmiseksi!Varmaan siksi,koska kaikenlainen sadonkorjuu on aivan ihanaa puuhaa!Syksyiseen hämäryyteen on kiva joskus "kietoutua"villasukat jalassa,kynttilät sytytettynä ja kirja kädessä!

    VastaaPoista