lauantai 22. syyskuuta 2012

Päivänsukat

Ostin läheisen marketin tarjouskorista halpissukat. Tuntuivat kädessä mukavilta ja koska hinta oli hyvin edullinen ne piti hankkia. Jalassa sukat olivat mukavat, pehmeät ja muutenkin pidin niistä. En kuitenkaan ymmärtänyt, että ne olivat huonolaatuisia, sillä sukat kestivät käyttöä vain yhden päivän. Kun seuraavana päivänä laitoin jalkaan edellisen päivän sukkia, niissä oli jo ainakin yksi reikä. Ei tarvinnut noita sukkia pestä kertaakaan, sillä päivän pidetyt sukat joutuvat sen jälkeen lumpuksi.

Ehkä en heitä kaikkia pareja kuitenkaan heti päivän käytön jälkeen pois, sillä tuo materiaali toimii vielä auton pesussa, kun laitan pesusienen sukaan, niin se on hyvin käyttökelpoinen pesin. Myös kengänkiillotukseen pehmeistä sukista on vielä yhden päivän jalassa käytön jälkeen.

Toista se oli ennen, sillä minulla on vieläkin käytössä vanhoja mummoni joskus -60 luvulla kutomia sini- punaraitaisia villasukkia. Hän on kutonut sukat omien lampaiden villasta karstatusta ja kehrätystä vahvasta villalangasta.
Vnhat ja kestävät sini- punaraitaiset villasukat

2 kommenttia:

  1. Hurmaavat, vanhat sukat! Vähän kuluneet ja nuhjuiset, mutta kestävät ja käyttökelpoiset - sama tunne syntyy, kun kuuntelee ja katselee politiikkojamme: vanhat konkarit vauhdissa, mutta ei niitä ilmankaan halua olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin 50 vuotta käytössä olleet sukat taitavat olla aika harvinaisia. Tuskin näitä enää raaskii marjareissuille kumisaappaisiin pistää.

      Poista