perjantai 7. syyskuuta 2012

Suolaa ja hunajaa mausteeksi

Mehiläisparvi pihakuusessa

Mietin televisiosta tuttuja julkkiksia, etenkin poliitikkoja, niin löytyyhän sieltä ihmisiä, joista jotkut ovat pelkkää hunajaa toisten luoma mielikuva on kitkerän voimakas suolan maku. Suomen hallitus varmaan pitää sisällään tällaisia persoonallisia ihmisiä. Ulkoministeri ei ole kovin hunajainen, mutta hän antaa tarpeellista makua monilla terävillä lausunnoillaan. Valtionvarainministeri taas on usein hyvinkin hunajainen. Pääministerin on pidettävä kasassa sekalainen joukko, jolloin hänen toimintansa on sokerisuolaveden kaltainen katalysaattori. Sisäministeri on taas, jossa maku vaihtelee asiatilanteen mukaan. Samaa vaihtelevaisuutta löytyy ainakin peruspalveluminiteristä, jossa on kovin paljon tasapinon heilahtelua makean ja kitkerän välillä.

Matkapuhelinvalmistaja Nokia yrityksenä on suomalaisille tärkeä, vaikka sillä ei kilpailullisesti kovin hyvin menekään. Uudet, nyt esitellyt puhelimet ovat makeita, mutta suolaa haavoille tulee, kun ei tiedetä milloin niitä saa, ja mitä ne sitten maksavat. Nokian uskottavuus käy myös ihmisten hermoille, kun hyviä uusia tuotteita on esitelty, mutta mallikuvat lienee kuvattu muulla kuin kännykkäkameralla, ketunhäntä kainalossa. Joku tarkkaavainen katsoja, kun on löytänyt kuvista virheitä, joiden mukaan videopätkiä on kuvattu kalliilla ammattikuvaajan laitteilla, eikä nyt esitellyillä Lumia puhelimilla. Tämä on kyllä kirveltävää suolaa Nokian haavoihin, mutta ehkä kaikki pian kääntyy parain päin. Uskoisi ettei Nokian toimitusjohtajalla ainakaan ole helppo olla, kun suolainen kitkerä maku tunkee ulos hunajapurkista.

Hunaja ja suola ovat asioita, joiden voimakkaaseen makuun ei ole totuttu yhdessä. Ei se kuitenkaan mahdotonta ole sillä sokerisuolavesi on suoranainen lääke, joka pistää sekaisen masun kuntoon ja palauttaa nestetasapainon ja voimat. Ripulista kärsivälle vasikalle sokerisuolavesi palauttaa elivoiman  ja jo menetetyltä näyttäneen eläimen hyvinvoinnin. Suola ja hunajapurkki pitää olla rinnakkain heti joka tilanteessa käden ulottuvilla.

Toivottavasti tulevaisuus tulee olemaan nykyisyyttä makeampi ja nyt katkerista suolapurkeistakin huolimatta saisimme sitä hyvää:
— Hunajata hunajata...

2 kommenttia:

  1. Kuva sopii niin tekstiisi. Tulee mieleen juuri hunaja ja kirvely. Erikoinen näkykin kuva on. Niin vaikuttava oli tekstisi, että alan katsella toisella tavalla meidän poliitikkojamme. Nokian olen unohtanut jo ajat sitten. Epätoivoista räpellystä menneen menestyksen turvin.

    VastaaPoista
  2. Olet pirun hyvin käsitellyt - ja lisäksi pakinanomaisesti - tätä suolapurkki- hunja- aihetta! Mukava oli lukea!

    VastaaPoista