keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Onko kiire pahasta
Makrohaaste 130
Hitaasti, mutta päämäärätietietoisesti

Me eläkeläiset näytämme kiireisiltä ja usein kerromme miten aika ei riitä kaikkeen. Pelkäävätkö ikäihmiset nuorempia, jos jouten ovat ja syntyjä syviä ajattelevat menneitä muistellen.


Monet seniorit käyvät Ikääntyneiden tietokonekursseilla, istuvat siellä tunnin pari viikossa, ja sitten viikonpäästä, kun on taas kurssipäivä ovat autuaasti unohtaneet kaikki edellisellä kerralla opitut asiat. Onko ollut niin kiire kalastamaan, ettei tietokoneen kotikäyttöön ole jäänyt aikaa.Moni asia jää kesken koska on niin kiire, ettei ehdi tehdä mitään kunnolla tekemään. Tämän olen huomannut ihan itsestäni. Kyllä sitä aikaa on, mutta miten sen ajan pystyy käyttämään ilman sitä alituista kiirettä, siinä se pulma on. 

6 kommenttia:

 1. Hauska kuva.
  Monet sanovat samaa: oppi ei jää päähän tietokonekurssilla. Tietokoneen käytön oppiikin parhaiten käyttämällä tietokonetta. Minä opin sillä tavalla, että poikani opetti, istui vieressä ja näytti, mitä pitää tehdä.
  Tein itselleni tarkan listan siitä, missä järjestyksessä edetä. Se oli hyödyllinen alussa. Tärkeä on ollut varsinkin se neuvo, että ei kaikkea tarvitse hallita, vain se mitä itse tarvitsee.

  VastaaPoista
 2. Ajankäytön tarkistamista välillä tarvitaankin. Toisaalta: tässä iässä tekee mieli otta jo löysästi eikä olla koko ajan kilpaa vauhdissa.

  VastaaPoista
 3. Mä olen funtsinut kiireasiaa sellaisesta vinkkelistä, että kiire tulee siksi, kun saa niin vähän aikaiseksi. Siksi etana kuvaa ainakin minua täydellisesti.

  VastaaPoista
 4. Siinä se paradoksi, mitä enemmän on aikaa sitä kiireisemmäksi itsensä tuntee, aikaansaannoksia silti on vähemmän, outoa.

  VastaaPoista
 5. Taisit käydä katsomassa touhujani LOL. Niinhän se mennee :) Etana vauhdilla.

  VastaaPoista