maanantai 6. tammikuuta 2014

Voisiko uuden vuoden alkamista muuttaa

Kuusi riisutaan loppiasena
Loppiaiseen Joulu loppuu ja se on tänään. Joulukuusi joutaa jo pihalle tai taidan illalla katkoa sen Fiskarsin oksasaksilla ja panna saunan uuniin koivuklapien kanssa. Saunan pesässä palavat myös kuusen oksat, eikä niitä sitten pidä viedä pihalle vesisateessa kastumaan.

Eläkkeellä ollessa ei näistä arkipyhistä ole juuri haittaa, jos ei hyötyäkään. Kaikki arkipyhät voisi poistaa ainakin minun mielestäni. Jos sitä kalenteria lähtevät rukkaamaan eikö samalla  kannattaisi muuttaa vuosi alkamaan vaikka pääsiäisen tai juhannuksen tietoilta. Tämmöiseen pimeään ja märkään aikaan, alkava uusivuosi on aika masentavaa. Pääsiäisen tienoilla keväinen meno ja linnunlaulu lisääntyy ja päivät ovat valoisia. Olisi se iloinen asia aloittaa silloin Uutta Vuotta. Juhannus olisi toinen hyvä aika, mutta silloin alkavat päivät taas muuttua syksyn puolelle, joten on se pääsiäisen aika sitten kaikkein paras.

Taitaa olla sittenkin turha toivo esittää noin radikaalia muutosta kalenteriin ja ajanlaskuun, sillä siinä menisivät kaikki maailmankirjat, kalenterit ja tietokoneet pahasti sekaisin. Parasta on vaan, kun jatketaan vanhaan malliin ja vietetään loppiaset ja helatorstait ym. kuten on tehty iät ja ajat.


2 kommenttia:

  1. Joulukoristeiden riisuminen on aina niin ankeaa ja siksi minä en otakaan kaikkea pois kerralla! Eikös sitä sanota, että "hyvä Tuomas (21.12.)joulun tuo, paha Nuutti (13.1.)pois vie!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillekin jää yksi valaistu joulukuusi pihamaalle Nuutinpäivään saakka.

      Poista