torstai 10. huhtikuuta 2014

Dyykkaa kirja!

Yliopiston kirjaston kokoelmista poistettuja kirjoja on jaossa ilmaiseksi. Minä kävin dyykkaamassa muutamia tietokirjoja. Kaikki ilmainen kiinnostaa ja saa aikaan hamstrausvietin. Niin minullakin, mutta voin olla onnellinen, etten ole ainut, jolla tämä vaiva on.

Jyväskylän yliopisto jakoi tänään poistokirjoja korvauksetta. Kysyin kirjaston virkailijalta, että onko täällä joka päivä näin paljon asiakkaita:

—Vähän täällä nyt on ihmisiä, mutta yhdeksältä, kun ovet avattiin, niitä ei saanut hetkeen kiinni, kun ihmiset ryntäsivät sisään. Nyt on jo parhaat kirjat valikoitu, mutta on niissä vieläkin valinnanvaraa, hän sanoi.
Mitä niille tapahtuu, jotka jäävät ottamatta
— Ne menevät paperinkeräykseen, joten nyt vain sopivia kassiin, hän kehotti ja neuvoi mistä saan vahvan muovikassin.

Kotona  tutustuin paremmin kirjoihini. Yhtään ihan huonoa/hassua valintaa en tehnyt, kaikki ovat mielenkiintoisia, kun tarvitsee jotakin tietoa etsiä. Mitään viihdekirjoja nämä toki eivät ole. Miten olisinko ehkä nämä kirjat voinut lainata normaalisti hyllystä ja olen sitä mieltä, että hyvinkin mahdollisesti olisin niin voinut tehdä. Ostamaan en kuitenkaan olisi noita kirjoja lähtenyt paitsi ihan muutamalla kymmenellä sentillä jostakin kirpparilta. Ilmeistä on, että monet siellä varasivat kirjoja juuri kirpputorimyyntiin, en tiedä. Omat löytöni eivät kuitenkaan ole lähdössä kierrätykseen, vaan ainakin ensinnä etsin niistä tiedonjyviä.

Tapahtuman kotisivut:
https://kirjasto.jyu.fi/ajankohtaista/dyykkaus-140410

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti