perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kevään kynnyksellä on vielä pakkasia

—Kevät keikkuen tulevi
Aikainen kevät oli odotettavissa, mutta ei siitä sittenkään kovin aikaista tule. Tuli viileämpi kausi, joka ei kuitenkaan ole mikään takatalvi, vaan normaalia huhtikuun säätä tämä on. Lunta ei ole mutta yöllä on 5 astetta pakkasta ja päivällä  + 5°. Kymmenen päivän sääennusteen mukaan, ei ole juuri muutoksia luvassa, joten päivä kerralla kohti kesää edetään.

Katselin eilen illalla Embuske- Linnanahde ohjelman. Nyt siellä esiintyvät kauan odotetut Esa Saarinen ja Teuvo Hakkarainen. Hakkaraisella oli juuri sopivan pituinen esiintyminen, sillä pyörähdys studiossa ei montaa sekuntia kestänyt. Näin katsojan kannalta se se oli oikein riittävän pitkä aika.

Kaikenlaista huoltamista talokin vaatii näin kevään aikana. Nuohooja on tilattu ja pihatielle on tilattava kuorma ehkä kaksikin mursketta, kivituhkaa tms. Kivituhkaa sanoin tilaavani, mutta vaimo esitti heti vastalauseen ja sanoi, että sitä on sitten sisälläkin, kun se kulkee jaloissa. En tilannut vielä, joten on harkittava mistä päästään yhteisymmärrykseen.


Harrastukset vievät oman aikansa. Muiden harrastusten lisäksi käyn viikottain “Ikääntyvien yliopiston” tutorina opastamassa ikäisiäni tietokoneen käyttöön ja kuvankäsittelyyn. Se on oikein mukavaa puuhaa, mutta  kaikilla oppilailla ei ole oikein motivaatiota paneutua asioiden oppimiseen. Jos taas on kone ollut viikon kiinni, ei niitä viime viikolla harjoiteltuja asioita enää muista. No elämä on oppimista ja joka päivä sitä jotain oppii, jos haluaa. Vaikka ei muuta kuin yrittää nähdä maailmaa uusista näkökulmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti