lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kevään merkkejä

Vanhan sanonnan mukaan maaliskuu maata näyttää. Tänä talvena on maa ollut näkyvissä, jos ei pelloilla ja pihoissa, niin ainakin metsissä, koko talven. Tänään on ollut muutama aste plussan puolella ja vettä on satanut kaiken päivää. Lumi sulaa nopeasti, etenkin jos tulossa on aurinkoisia päiviä.
Pihassa on´ollut aina paljon linnunpönttöjä. Keräsin suurimman osan pöntöistä syksyllä autotallin hyllylle, josta olen tänään niitä kunnostanut. Uusia hienoja heiniä sisään ja tietenkin vanhat pois, muutakin kunnostusta pöntöille on pitänyt tehdä. Muutamia on jopa mennyt saunapuiksi. Nyt on 10 pönttöä ripustettu pihan puihin ja ainakin kolme kunnostettavaa on vielä. Saattaa olla, että naputtelen joitakin uusiakin, kun löysin kaapista 32mm Ø, jolla saa tinteille sopivan lentoaukon. Sen olen huomannut, että pöntöt kannattaa koota puuruuveilla, sillä nauloilla kootuista pöntöistä on vaikea vaihtaa esim. sivuseinää tai asettaa siihen kokonaan uusi etuseinä lentoaukkoineen.
Kaikki pöntöt pitää ottaa syksyllä pois puusta ja olisihan se viisasta, jos huollonkin tekisi jo silloin. Toisaalta nyt kun pömpelit ovat olleet talven katon alla ne ovat kuivia ja siten mukavia käsitellä.
Rekisteröin tänään nuo 10 pönttöä “Miljoona linnunpönttöä sivustolle” ja, jos niitä vielä lisään niin pitää nekin rekisteröidä. Kuvasin kaikki pöntöt, joten tiedän millaisia ne nyt ovat ja pitää niitä seurata kameran kanssa pitkin kesää.
Tervetuloa tintit, sillä nyt on asuntoja tarjolla!

1 kommentti:

  1. Hieno tempaus tämä "Miljoona linnunpönttöä"! Lintuja ei ole liikaa!

    VastaaPoista