Näin
keväällä on erittäin hyviä avokadoja tarjolla. Nämä kuvaamani
isot ovat Lidl helmäosastolta. Ostan avokadoja, mutta ei ihan joka
päivä tule syötyä, vaikka olisi varmaan hyötyä korvata muita
rasvoja avokadolla.
Pellervo-lehden
marraskuun 2016 numerossa kerrotaan avokadosta aika negatiivisia
asioita. Avokado on lehden mukaan ympäristön vihollinen. Avokado on
tullut muotiin, sillä sen kulutus Suomessa on vuodesta 2010
lisääntynyt noin kuusi kertaisesti, joka on valtavan paljon.
Avokadossa, kuten monissa muissakin etelän hedelmissä törmätään
samoihin ongelmiin. Viljely suuntautuu lähes kokonaan vientiin,
koska paikallisille ihmisille se on liian kallista ruokaa.
Pellervon
artikkelin mukaan Meksikossa viljellään avokadoa, kaatamalla
vanhoja metsiä tehdäkseen tilaa uusille hedelmäviljelmille.
Avokadon viljelyssä käytetään myöskin paljon torjunta-aineita ja
avokado kuluttaa runsaasti vettä. Hedelmäkilon tuottamiseen
tarvitaan yli 500 litraa vettä, viljelmät koettelevat
vesitilannetta näissä etelän aurinkoisissa maissa. Vedestä on
pulaa ja avokado kuluttaa vettä niin paljon, kuin alueen janoisin
kasvi manteli.
Länsimaisen kuluttajan pitäisi miettiä, löytyisikö samoja vitamiineja ja samoja muita hyviä vaikutuksia joistain kotimaisista hedelmistä vihanneksista tai muista ravintokasveista.
Linkki: 13 syytä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti