sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Terveelliset avokadot
Näin keväällä on erittäin hyviä avokadoja tarjolla. Nämä kuvaamani isot ovat Lidl helmäosastolta. Ostan avokadoja, mutta ei ihan joka päivä tule syötyä, vaikka olisi varmaan hyötyä korvata muita rasvoja avokadolla.

Pellervo-lehden marraskuun 2016 numerossa kerrotaan avokadosta aika negatiivisia asioita. Avokado on lehden mukaan ympäristön vihollinen. Avokado on tullut muotiin, sillä sen kulutus Suomessa on vuodesta 2010 lisääntynyt noin kuusi kertaisesti, joka on valtavan paljon. Avokadossa, kuten monissa muissakin etelän hedelmissä törmätään samoihin ongelmiin. Viljely suuntautuu lähes kokonaan vientiin, koska paikallisille ihmisille se on liian kallista ruokaa.

Pellervon artikkelin mukaan Meksikossa viljellään avokadoa, kaatamalla vanhoja metsiä tehdäkseen tilaa uusille hedelmäviljelmille. Avokadon viljelyssä käytetään myöskin paljon torjunta-aineita ja avokado kuluttaa runsaasti vettä. Hedelmäkilon tuottamiseen tarvitaan yli 500 litraa vettä, viljelmät koettelevat vesitilannetta näissä etelän aurinkoisissa maissa. Vedestä on pulaa ja avokado kuluttaa vettä niin paljon, kuin alueen janoisin kasvi manteli.

Länsimaisen kuluttajan pitäisi miettiä, löytyisikö samoja vitamiineja ja samoja muita hyviä vaikutuksia joistain kotimaisista hedelmistä vihanneksista tai muista ravintokasveista.Linkki:  13 syytä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti