sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Muutosten edessä


Sunnuntai 12.4.2020
Tämän aamun uutisten mukaan ikääntyneiden kotiaresti jatkuisi vuoden loppuun saakka tai kunnes rokote koronaa vastaan on käytössä. Näin on sanonut euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.
On se pitkä kotikaranteeni, mutta varmaan tuiki tarpeen. Meidän on muututtava, vaikka se ei ole helppoa, silti muuttumi
seen on pakko, jos haluamme selvitä tästä. Ihmiselämälle on kaikkein tärkeimmät edellytykset ovat hengitettävä happirikas ilma ja puhdas vesi, vasta sen jälkeen tulevat kaikki muut, kuten terveys, yhteisöllisyys jne. Nyt vaikuttaa siltä, että koko maailma elää eräänlaisessa pelon tunteessa. Mistä se johtuu?
Ehkä kapaitalismi on saavuttanut päätepisteensä, eikä jatkuvalla talouden kasvulla ole enää tulevaisuutta. Meidän on säästettävä luontoa, luonnonvaroja myös tuleville sukupolville. Maailmassa on eletty yltäkylläisyydessä ja ymärtämättä mitä siitä seuraa. Nyt pienen, vain elektronimikroskoopilla nähtävä viruspopulaatio panee ihmiskunnan polvilleen. Vaarallisia viruksia on muitakin, kuin Corona ja kaikki virukset ovat muuntumiskykyisiä. Ihmiskunnan päävihollinen on nyt ja varmaan myös tulevaisuudessa erilaiset virukset. Ihmisillä on hyvä sopeutumiskyky ja mahdollisuus ratkaista vaikeita ongelmia. Tästäkin mennään eteenpäin ja tällä on monia vaikutuksia, joiden vuoksi ihmiskunta saattaa olla askeleen lähempänä maailmanrauhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti