lauantai 9. toukokuuta 2020

Riippumattomia aatoksia

Se on vaan niin erikoista tämä poikkeustila-aika, se on kuin jokin kapina tai muu sotatila. Ei tätä voi talvisodaksi nimittää, ehkä kevätsodaksi joka voi jatkua keväästä syksyyn saakka. Se muuttaa minua, mutta varmaan myös monia muita, tämä tekee hiljaisen vallankumouksen ja muutumme huomaamatta introverteiksi vähän jokainen, ainakin me +70 vuotiaat.
Emme toki erakoidu, mutta yksinäisyys lisääntyy ja viihdymme enemmän omissa ajatuksissa, koska sosiaaliset kontaktit harventuvat. Muita ihmisiä pitää nyt välttää!
Parina päivänä metsässä kävellessäni olen bongannut puiden välissä keinuvan riippumaton. Ovat niissä yksinäisyyttä viettäeet ikääntyneet tai nuoriso, se ei ole minulle selvinnyt, mutta mikä estäsi minuakin hakkimasta tuollaisen ajanvietteen. Voisi vain valita kaksi puuta joihin karabiinihaalla kiinnittää matto, johon kellahtaa kuuntelemaan luonnon ääniä. Lintujen liverrystä tai veden loisketta rantakiviin. Siellä sitä olisi kuin herrankukkarossa. Parhaat riippumatot tarjovat lämpöäkin, että niiden mainostetaan riittävän, jopa -5 C° lämpötilaan. Kesähelteellä ei tarvitse sitten kovin vahvasti pukeutua. Rippumatto on kevyt kuljetettava, sillä se painaa vain 1 – 2 kiloa ja se mahtuu laukkuun, reppuun tai taskuun. Hyvä riippumatto on aika vahvaa tekoa, sillä se kestää, jopa 150 kiloa ja tilaa riittää 200 cm pitkälle ihmiselle. Niissä on myös sääsuojaus ja hyttysverkko. Mahdolliset ohikulkijat kummastelevat ja kiertävät matossa aikaa viettävän kaukaa, eihän sitä erakkoa voi häiritä.
Siellä omassa luonnon rauhassa, voisi kuunnella jotakin kirjaa, tai -lukea, mutta ehkä parasta olisi vain olla ja kuunnella tuulen suhinaa ja metsän salaperäisiä yöääniä. Omassa pihassakin riippumatto voisi olla mukava, mutta kaupugilla on niin paljon liikenteen melua, ettei tämä ole minusta ollenkaan hyvä paikka, vaikka Korona onkin liikennettä vähentänyt, eikä matkustajalentokoneita ole kuulunut ei näkynyt.
En sentään mene vielä tänään riippumattokauppaaan, mutta harkitsen asiaa huolella, sillä jos en riippumattoa osta tänä koronakesänä, niin sitten se ehkä jää hankkimatta.🦃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti