maanantai 11. toukokuuta 2020

Takatalvi

Lunta satoi aamulla, kun heräsin ja sitä on satanut koko päivän. Osa siitä on sulanut, mutta nyt lämpötila on laskenut miinukselle ja kaikki tuleva lumi kertyy maahan.
On tullut takatalvi! Varmaan toukokuussa ennenkin on tullut lunta, nyt vain näyttää satavan aika reippaasti. Toivottavasti kesä kuitenkin saadaan tänäkin vuonna. Olisi ikävää, jos leutoa- ja vähälumista talvea seuraisi kylmä ja luminen kesäkausi. Muutenkin ”kaikki on hyrskyn myrskyn tai ainakin heikun keikun”, kuten Peppi Pitkätossu aikoinaan lauloi.
Ihmiset erakoituvat, ainakin minä tunnen erakkomaisia ajatuksia, Ehkä siksi, että kuuntelin ”Erakot” äänikirjan, ja äsken katsoin Yle Arkiston erakkoaiheisia elokuvia. Muutos on ainut vakio tässä elämässä, mutta vanhasta on vaikeaa poisoppia. Nyt hallitus ja korona pandemia pakottavat meitä oppimaan. Ellemme opi siitä seuraa vielä pahempaa, kenties tappava tauti.
Ihmiseten sanotaan television mukaan olevan kyllästymispisteessä tähän kaikkeen. En ihmettele sitä! Ihmettelen kuitenkin, miten selviävät ne kaupunkien korkeiden kerrostajojen, pienten yksiöiden- ja kaksioiden vanhukset. Hisseissä kulku on vaikeaa, kun on monia odottamassa vuoroaan, sillä hississä on vaikea noudattaa metrien turvaetäisyyttä.
Toivottavasti takatalvi muuttuu kesäksi, mutta säätiedotteen mukaan ainakin neljänä tulevana yönä on pakkasta. Pävisin on sentään muutamia plusasteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti